Medi ambient

Terrassa activa la campanya de prevenció per alt risc d’incendis forestals

L’Ajuntament arreglarà 10 camins, amb un total de 20,5 km de longitud, així com la franja perimetral dels Pinetons-Guitard (12,85 hectàrees)

Terrassa activa la campanya de prevenció per alt risc d’incendis forestals
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) activa avui, 15 de juny, la campanya de Prevenció d’Incendis Forestals, que arrenca amb una previsió de risc alt d’incendi forestal a la comarca.

En aquest context, el consistori posarà en marxa un pla d’actuació, definit en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals, que contempla les accions a portar a terme en el terme forestal destinades al manteniment de camins de la xarxa bàsica de prevenció i vigilància, punts d’aigua i altres actuacions per a la preservació del medi natural.

El pla d’actuació també inclou les campanyes de vigilància que es portaran a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa a través de Protecció Civil, tant des de la Diputació de Barcelona com des de l’Associació de Voluntaris Forestals que formen part de l’Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa.

El paper del consistori

L’època màxima de risc d’incendis contempla des del 15 de juny fins al 15 de setembre, si no hi ha situacions extraordinàries que la prorroguin. El paper del consistori a la campanya es desenvoluparà d’acord a tres línies d’actuació.

La primera, la construcció i manteniment de les diferents infraestructures que poden facilitar l’acció dels equips d’emergències i minimitzar l’impacte del foc; la segona, el recolzament als equips humans del dispositiu de vigilància; i la tercera, la sensibilització de la població sobre els riscos i les accions a fer en vista d’un incendi forestal.

Durant el 2021, el consistori actuarà en 12,85 hectàrees que corresponen als treballs per a l’obertura de la franja perimetral de baixa combustibilitat del nucli de població de Pinetons-Guitard, amb una inversió de 35.435 euros.

Els camins de la xarxa de vigilància

Aquest any també s’arreglaran 10 camins que formen part de la xarxa bàsica de vigilància amb tal de garantir el seu bon estat, amb una amplada mínima de 3,5 metres que faciliti l’accés dels vehicles de vigilància i extinció, giradors i trencaaigües, així com un punt d’aigua.

Les obres, subvencionades en un 80% per la Diputació de Barcelona, tenen un cost total de 25.644 euros i permetran l’adequació de 20,5 km de camins. Està previst que els treballs s’iniciïn a la tardor.

Notícies relacionades

En total, entre el 2020 i el 2021 Terrassa haurà destinat 70.935 euros a l’arranjament de camins per a la prevenció d’incendis forestals, entre els quals es troben els 19.581 euros destinats a arreglar diferents punts del camí de Can Font de Gaià a Can Guitard, que havien quedat impracticables després del pas de la tempesta ‘Gloria’.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa