Oci i Cultura

El Mnactec acollirà la presentació de dos llibres que repassen les epidèmies que ha viscut Terrassa

  • Les presentacions, que tindran lloc el 8 i 15 d’abril, s’emmarquen dins del programa d’activitats de l’exposició Epidèmies i plagues. L’enemic invisible

  • Les dues obres repassen la situació sanitària egarenca des de l’època medieval fins al segle XIX

  • D’altra banda, el Mnactec ha preparat un dossier didàctic enfocat a estudiar l’impacte i context d’aquest tipus de malalties

1
Es llegeix en minuts

Dos llibres que recullen la situació sanitària de Terrassa (Vallès Occidental) des de l’època medieval fins al segle XIX, fent un repàs de les malalties infeccioses, les pandèmies i les epidèmies que més van impactar sobre la població, es presentaran aquest mes d’abril al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Mnactec) de Terrassa.

La lluita contra els enemics invisibles. Topografia mèdica del Dr. Pau Aymerich i Gilabertó, de Josep Lluís Lacueva, i Històries morboses (1348 - 1809), de Joan Soler Jiménez, fan aquesta aproximació a la situació sociosanitària de la ciutat egarenca durant prop de cinc segles.

El Mnactec presentarà aquests llibres el 8 i el 15 d’abril, com a part del programa d’activitats de la seva nova exposició Epidèmies i plagues. L’enemic invisible.

L’impacte de les pandèmies

La lluita contra els enemics invisibles. Topografia mèdica del Dr. Pau Aymerich i Gilabertó revisa la situació sanitària, laboral, social i política de la Terrassa de la segona meitat del segle XIX.

Històries morboses (1348 - 1809) és un repàs exhaustiu de les malalties contagioses històriques que van impactar sobre la població de la ciutat egarenca entre l’època medieval i els primers anys de la revolució industrial.

Notícies relacionades

A partir de la investigació feta amb documents de l’Arxiu Històric de Terrassa i de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, el Mnactec ha preparat també un dossier didàctic per ajudar els nens i nenes a estudiar l’impacte i el context d’aquest tipus de malalties.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO