Pèrdua d’olfacte

L’Hospital Mútua Terrassa crea una Unitat d’Olfacte arran de l’increment de pacients amb anòsmia després de la Covid

  • Segons ha constatat el centre, l’anòsmia és un símptoma inicial habitual entre els contagiats de coronavirus

  • Des de la nova unitat, a través d’exercicis orientats a reconèixer i recordar les olors, es preveu personalitzar més els tractaments

  • La iniciativa s’ha posat en marxa des dels Serveis d’Otorrinolaringologia i el de Rehabilitació

L’Hospital Mútua Terrassa crea una Unitat d’Olfacte arran de l’increment de pacients amb anòsmia després de la Covid
1
Es llegeix en minuts

Els Serveis d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) i el de Rehabilitació han posat en marxa una Unitat d’Olfacte per atendre l’increment de pacients que perden capacitats nasals després de passar la Covid-19.

El centre ha constatat que l’anòsmia és un símptoma inicial habitual entre els contagiats de coronavirus, que persisteix mesos després. Des de la nova unitat, el centre preveu personalitzar més els tractaments.

Per tractar l’anòsmia, la rehabilitació es basa a planificar diversos exercicis orientats a reconèixer novament les olors i recordar-les. Després de quatre mesos, els pacients afectats se’ls practicarà una olfactometria per comprovar si han evolucionat.

Notícies relacionades

Al marge dels pacients Covid, la nova Unitat també donarà servei als que presentin una anòsmia derivada d’altres patologies, com el refredat comú, la grip, la rinitis al·lèrgica, els pòlips nasals i les sinusitis agudes i cròniques. També està dirigida a pacients amb dificultats olfactives a causa de malalties neurodegeneratives, traumatismes o tumors cerebrals.

Més notícies de Terrassa, en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Terrassa