CONSEQÜÈNCIES DE LA PANDÈMIA

Terrassa crea un pla de xoc de 17 milions d'euros per afrontar la crisi de la Covid-19

L'alcalde, Jordi Ballart, confia a poder desbloquejar els 6,5 milions de superàvit que Espanya ara com ara no permet utilitzar

Es preveu un reforç de l'atenció social, accions de dinamització per a la reactivació econòmica i afavorir la conversió en zona de vianants, entre d'altres

zentauroepp2720097 terrassa 20050305 fachada del ayuntamiento de terrassa fotog180112114656

zentauroepp2720097 terrassa 20050305 fachada del ayuntamiento de terrassa fotog180112114656 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

El govern de Terrassa ha creat un pla de xoc de 17 milions d’euros per respondre a la conjuntura econòmica derivada de la Covid-19. El document, que s’elevarà aquest dijous en el ple municipal, planteja diverses accions socioeconòmiques «per donar respostes immediates», segons assegura l’alcalde Jordi Ballart.

Dels 17 milions, nou ja estan pressupostats i l’executiu està pendent de concretar el finançament de la resta. Ballart confia a poder desbloquejar els 6,5 milions de superàvit que Espanya ara com ara no permet utilitzar, mentre espera rebre fons de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i també ajuts europeus.

Entre les mesures previstes, hi ha un reforç de l’atenció social, actuacions en l’educació i la transformació digital, i també es preveuen actuacions per promoure la recuperació de carrers i places per a usos comuns, mentre s’intensificarà la neteja i desinfecció.

L’espai públic, la reactivació econòmica i el nivell fiscal 

Dins del bloc de l’espai públic, també es preveu afavorir la conversió en zona de vianants i promoure la mobilitat sostenible.

Quant a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, es preveuen accions de dinamització, de promoció cultural o reforç dels plans d’ocupació.

Notícies relacionades

nivell fiscal, el pla inclou diverses bonificacions exempcions, com una reducció de la taxa de Mercadal i de mercats municipals, la bonificació de fins a un 50% en algunes activitats sobre la taxa de residus, o la reducció del 25% en la legalització d’activitats.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA