acció solidària

Xavi Hernández dona 150.000 euros al Consorci Sanitari de Terrassa

La donació de l'exjugador blaugrana servirà per finançar el disseny d'un mòdul intel·ligent de distribució d'aire i la millora de la zona d'Obstetrícia de l'Hospital de Terrassa

xavi-hernndez

xavi-hernndez

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’exjugador del Barcelona Xavi Hernández ha fet una donació de 150.000 euros al Consorci Sanitari de Terrassa, la seva ciutat natal, per continuar lluitant contra la pandèmia del coronavirus.

Segons va informar la mateixa entitat sanitària, la donació de Xavi servirà per finançar el disseny d’un mòdul intel·ligent de distribució d’aire i la millora de la zona d’Obstetrícia de l’Hospital de Terrassa.

Notícies relacionades

El disseny d’aquest mòdul intel·ligent de distribució d’aire (duplicador) que s’annexa a respiradors convencionals permetrà proveir d’aire dos pacients greus afectats per la Covid-19 de forma simultània. Amb això, s’augmentarà la capacitat d’atenció mèdica a la unitat de cures intensives (uci).

Gràcies a la donació de l’excentrecampista blaugrana, el Consorci Sanitari de Terrassa aportarà 40 d’aquests mòduls al sistema sanitari català. Aquests es distribuiran via cooperació internacional a països desfavorits i també al Sistema d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya.