desconfinament

Terrassa obre tres llars d'infants municipals amb l'entrada de la ciutat a la fase 2

L'ajuntament va realitzar una enquesta de necessitats a les famílies usuàries abans d'anunciar la decisió

foto 3656676

foto 3656676

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat les mesures de desescalada a la ciutat, previstes en la fase 2, entre les quals destaca l’obertura de tres escoles bressol municipals a partir d’aquest dilluns 8 de juny.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha explicat les disposicions i l’organització per obrir les escoles bressol municipals de Coloraines, Somriures i Vallparadís aquest dilluns, amb una funció «estrictament comunitària» i tenint màxima cura amb les mesures de seguretat sanitàries establertes. 

Per la regidora, «és un moment extraordinari i obrim en condicions extraordinàries. No són les condicions que ens agraden ni les que voldríem, però som servei públic i hem de donar la millor resposta possible, prioritzant el servei a la comunitat». 

Ciurana també ha explicat que les escoles d’educació especial de la ciutat obren aquest dilluns amb les condicions màximes de seguretat i adaptant-les a la realitat de cada alumne. Pel que fa a la resta d’escoles municipals, la regidora ha explicat com acabaran el curs la de música, la d’art i la Llar, que ho faran telemàticament. 

En relació amb les escoles de primària i secundària, la regidora ha explicat que «des de l’ajuntament estem en contacte permanent amb el Departament d’Educació per recolzar l’obertura de les escoles i instituts de Terrassa, i s’han planificat els diferents escenaris possibles tant per a les pròximes setmanes, com per al mes de setembre». 

Finalment, Ciurana ha volgut fer referència a la situació de les escoles bressol privades de la ciutat, afirmant que «se segueix de prop el pla de rescat anunciat pel conseller i hem ofert mesures de recolzament empresarial al sector, amb el qual seguim en contacte».

Arran d’una enquesta

La setmana passada, l’Ajuntament de Terrassa va estar fent una enquesta de necessitats a les famílies usuàries de les llars d’infants per determinar si calia obrir o no els centres a partir d’aquest dilluns, si finalment el conjunt de l’àrea metropolitana passava a la fase 2 de desconfinament. 

Notícies relacionades

Tot i que els detalls del pla d’obertura dels centres es va anunciar divendres passat, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ja havia avançat que «no totes» les escoles bressol obririen. La voluntat, va dir, és que se’n pugui obrir «alguna», amb una visió àmplia, que pugui donar servei al conjunt de la ciutat, i no només als alumnes que acull durant el curs.

Més notícies de Terrassa