fins al 7 de juny

La Covid-19 obliga el Programa d'Alt Rendiment en Dansa de Terrassa a fer audicions virtuals

El ballarí Rodolfo Castellanos dirigirà aquesta proposta formativa dirigida a artistes d'entre 15 i 22 anys

La Covid-19 obliga el Programa d'Alt Rendiment en Dansa de Terrassa a fer audicions virtuals
Es llegeix en minuts
acn

El Programa d’Alt Rendiment en Dansa del Centre Cultural Terrassa farà audicions virtuals als ballarins que no puguin desplaçar-se fins a l’equipament a causa de la Covid-19. 

La iniciativa, que està dirigida a artistes d’entre 15 i 22 anys, està dirigida per Rodolfo Castellanos, que va ser ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba i ha sigut mestre en escoles i companyies com el Royal Ballet i l’English National Ballet. 

El coreògraf i director de la companyia Habemus Corpus, Miquel G. Font, serà el coordinador. L’equip docent inclou noms com el d’Azari Plisetsky, que va ser solista del Bolxoi de Moscou; José Carlos Martínez, antic director de la Companyia Nacional de Dansa i Ilia Jivoy, coreògraf del Teatre Mariinski de Sant Petersburg.

El període d’inscripció ja està obert a la nova web i les proves per participar en les audicions virtuals poden enviar-se fins al dia 7 de juny. El programa contempla 40 hores setmanals on es treballaran les diverses branques del ballet i el moviment: tècnica de puntes, pas a dos, contemporani, improvisació i creació.

Grans produccions

El fet d’impartir aquest programa al Centre Cultural Terrassa, obre als ballarins la possibilitat de participar en grans produccions com ara ‘El trencanous’ i ‘Coppélia’, agafant experiència a grans escenaris. 

Durant el curs, els alumnes també tindran contacte directe, intercanvis i ‘workshops’ amb les companyies internacionals programades pel teatre durant la temporada de dansa. D’altra banda també es faran formacions individuals per a aquells ballarins que estimin participar en concursos internacionals com Prix de Lausanne i YAGP.

Notícies relacionades

Més de 30 ballarins de dotze nacionalitats es van inscriure en les primeres audicions convocades per al 18 i 19 d’abril que, a causa de la crisi de la Covid-19, es van ajornar per al 4 de juliol. Està previst que per a aquest primer curs se seleccionin entre les dues audicions 25 alumnes.

Més notícies de Terrassa