ABUSOS

Dues de les víctimes que denuncien abusos del professor de gralla formaven part dels Minyons de Terrassa

El grup assegura que es va assabentar dels fets a l'obrir-se la investigació i que s'han posat a disposició de Mossos i acusacions

foto 3557584

foto 3557584

2
Es llegeix en minuts
ACN

Dues de la desena de víctimes del professor de gralla tocaven amb els Minyons de Terrassa i eren menors d’edat quan presumptament van patir els abusos sexuals entre el 2007 i el 2008, segons ha pogut saber l’ACN.

El president del grup, Jesús Rodríguez, assegura que van tenir coneixement del cas a l’obrir-se la investigació policial, ja que en el seu moment no van detectar res i que ja s’han posat a disposició de les advocades que porten els casos i dels Mossos. Després de deixar clar que els Minyons «condemnen rotundament» aquest tipus de fets, Rodríguez destaca que ja fa un any que treballen per crear un pla de gènere. Als casos ja denunciats es podrien afegir dues noies més que han explicat via ‘mail’ que també van ser víctimes del professor.

Jesús Rodríguez, que no ha volgut comentar cap detall del cas per no interferir en la investigació, reconeix que no van detectar cap conducta fora de lloc en el seu moment i ho atribueix a la falta d’un protocol de gènere. «Ens hem adormit en aquest tema. És un problema i no ens hem d’amagar», afegeix.

El president destaca que les colles són un «reflex de la societat» i que com a tal no poden quedar-se enrere en la lluita per igualar els drets entre homes i dones. Amb l’objectiu que «tothom se senti bé al grup», els Minyons han creat una comissió d’igualtat que està treballant per crear un pla de gènere que li ofereixi les eines per erradicar actituds masclistes del grup. «Tenir un bon protocol de gènere et dona prou eines com per poder tractar els possibles casos que es puguin produir de comentaris fora de lloc o situacions desagradables més o menys greus», afegeix.

Abusos comesos entre 1999 i 2015

El professor de gralla investigat per diversos suposats abusos i agressió sexual a menors va negar dimecres passat 4 de desembre al jutjat de Sabadell haver abusat de la principal víctima i primera denunciant, grallera de la comparsa de gegants de Barberá del Vallés. L’home es declara innocent de l’acusació d’agressió sexual, la més greu que pesa contra ell, ja que també se l’investiga per una desena d’abusos a altres menors entre 1999 i 2015, càrrecs que també nega.

La primera dona denuncia que l’home l’havia violat tres vegades a començaments dels 2000 quan li impartia classes de gralla en un grup de Barberá del Vallés. A començaments d’any, va descobrir que l’acusat era professor de gralla a Ullastrell i va alertar l’Ajuntament.

Notícies relacionades

Posteriorment, es van destapar més casos. L’acusen d’haver comès abusos o agressions durant els últims 20 anys en diversos grups de cultura popular i tradicional de la comarca. Els Mossos van detenir l’home al febrer i el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA