ELECCIONS GENERALS

Convocades a les urnes un total de 155.280 persones a Terrassa per motiu de les eleccions generals

Per primera vegada, podran votar les persones electores que tenien anul·lat el dret de sufragi per raó de discapacitat

L'Ajuntament informa que més de 1.000 persones participaran en el dispositiu de les eleccions generals

zentauroepp41379341 graf5505  barcelona  20 12 2017   un operario traslada una u171221082037

zentauroepp41379341 graf5505 barcelona 20 12 2017 un operario traslada una u171221082037 / ALBERTO ESTEVEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 155.280 persones de Terrassa estan cridades a les urnes en les eleccions generals del 28 d’abril. Podran votar en les 244 meses electorals repartides en 46 col·legis electorals (21 escoles, 15 equipaments cívics, 5 centres educatius i 5 equipaments diversos), els mateixos que en els comicis anteriors.

Des del consistori destaquen que la creació del Districte 7 a la ciutat no ha modificat la divisió censal existent. Al nou districte s’han habilitat com a col·legis electorals el Casal Cívic Can Parellada i el Centre Social de les Fonts.

Persones amb mobilitat reduïda i discapacitat

L’Ajuntament de Terrassa coordina el dispositiu electoral, amb la implicació d’altres administracions com ara la Junta Electoral de Zona i la Delegació del Govern. Com en altres municipis, Creu Roja ha posat a disposició de qui ho necessiti un servei per facilitar el dret al vot de les persones amb mobilitat reduïda.

La principal novetat d’aquestes eleccions generals és que, per primera vegada, podran votar les persones electores que tenien anul·lat el dret de sufragi per raó de discapacitat. Un fet que succeeix després que el 6 de desembre de 2018 entrés en vigor la reforma de la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG), a partir de la qual es garanteix el dret de vot de les persones amb discapacitat.

El dispositiu electoral a la ciutat

Més d’un miler de persones participaran en el dispositiu del diumenge 28 d’abril. El gruix correspon a 732 membres de taules i 141 representants de l’administració. A aquestes persones cal afegir-hi el personal d’informació i notificació, conserges dels equipaments, equips de muntatge, personal de neteja i forces de seguretat, entre d’altres.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Terrassa també anuncia que engegarà un dispositiu comunicatiu per mantenir informada la ciutadania i els mitjans de comunicació dels canvis que hi vagin havent. La web municipal tindrà un apartat dedicat a les eleccions en què es podran consultar al llarg del dia les dades de participació al municipi.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA