BOMBERS DE TERRASSA

L'alcalde de Terrassa envia una carta a Interior expressant la seva preocupació per l'estat del parc de bombers local

En la reunió s'ha posat de manifest que Terrassa és una ciutat segura, amb un índex de delictes menor a la mitjana de Catalunya

180516-conferncia-alcalde 1

180516-conferncia-alcalde 1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 2 d’abril, l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, va presidir la sessió de la Junta Local de Seguretat de Terrassa, on va informar que ha fet arribar recentment una carta al Conseller d’Interior de la Generalitat de CatalunyaMiquel Buch, expressant la seva “insatisfacció i preocupació per l’estat en el qual es troba el Parc de Bombers de Terrassa”, així com per la seva dotació de personal i de material tècnic.

A la carta, l’alcalde exposa que fa unes setmanes va poder visitar personalment les instal·lacions del Cos a la ciutat i va poder conversar amb diversos membres de l’equip de Bombers de Terrassa, que li van presentar les nombroses carències que afecten l’equipament, els recursos humans i materials de què disposen.

Quant a la dotació de personal i de recursos, “és clarament insuficient i amb vehicles que han superat un termini de servei raonable, si es compara amb altres parcs” expressa Vega. Per tot això, a la carta, l’alcalde demana la intervenció del Conseller per resoldre la situació i conèixer si existeix un pla d’actuació planificat per resoldre progressivament totes aquestes carències.

En la sessió, també van intervenir el Director General d’Administració i SeguretatJordi Jardí i el Delegat del Govern a CatalunyaJuli Fernàndez, que van coincidir que “Terrassa és una ciutat segura, amb un índex de delictes per sota de la mitjana de Catalunya”. Així, Terrassa té un índex de 51 delictes per cada 1.000 habitants, quan a tot Catalunya és de 74 per cada miler.

Seguretat ciutadana

En la trobada, també s’ha fet seguiment de l’àmbit de la seguretat ciutadana a la ciutat, analitzant els últims esdeveniments i les accions empreses per donar-los resposta i poder fixar quines han de ser les futures actuacions.

Notícies relacionades

La celebració de la Junta de Seguretat, a més, ha servit també per tornar a reclamar al Departament d’Interior la necessitat de millorar el nombre de dotacions a la comissaria de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa dels Mossos d’Esquadra, que des de l’any 2010 necessita més efectius.

En aquest sentit, s’ha posat de manifest que el 40% de les actuacions de la Policia Municipal de Terrassa obeeixen a actuacions de seguretat ciutadana, competència dels Mossos d’Esquadra, repercutint en les actuacions pròpies del cos de policia local, com són les de trànsit, policia administrativa i policia de proximitat.

Temes:

Ajuntaments