29 maig 2020

Anar al contingut

Infraestructures

Un carril bici unirà Terrassa, Matadepera i Sabadell a finals del 2019

Es tracta d'un itinerari de 4,1 quilòmetres que compta amb una inversió de 3,2 milions d'euros

ACN

Un carril bici unirà Terrassa, Matadepera i Sabadell a finals del 2019

Els municipis de Terrassa, Sabadell i Matadepera estaran connectats a través de carrils bici a partir de la tardor del 2019, segons van anunciar els alcaldes de les tres poblacions i els responsables de la Diputació de Barcelona. El recorregut, que compta amb 4,1 quilòmetres de traçat, també inclou un vial segur per a transeünts.

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, explica que l’objectiu d’aquestes intervencions  és comptar amb una “infraestructura de mobilitat més sostenible per aconseguir que la gent es desplaci a peu o amb bicicleta”.

Segons Fàbrega, la proposta ha sigut molt ben acollida pels municipis, ja que s’ha calculat que 430.000 ciutadans podrien utilitzar aquests nous carrils. “Estem donant connectivitat a aquesta zona i creant el carril bici i a peu més important del país”, afirma el diputat.

El projecte es divideix en dues fases. La primera arrencarà a la primavera del 2019 i afectarà la carretera que va de Terrassa a Talamanca (BV-1221) i la que uneix Terrassa amb Matadepera (BV-1248). Correspon a un tram de 1.060 metres en el qual es construirà un carril segregat de les vies principals per a bicicletes i transeünts, que tindrà cinc metres d’ample.

Amb aquesta actuació s’uniran aquestes dues poblacions i, alhora, es donarà accés a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El projecte també contempla la millora de la intersecció entre les carreteres C-1415ª i BV-1248 mitjançant la implantació d’una rotonda.

Aquests treballs també permetran executar les marques viàries del primer tram del carrer Lacetània, entre la carretera de Matadepera i el carrer Granollers, i crear un pas de vianants elevat a l’inici del carrer Lacetània.

També es projecten dos passos per sota del pont de la Riera de les Arenes, en la BV-1275, que permetran donar continuïtat als camins que discorren paral·lels a la Riera de les Arenes, evitant que els usuaris dels camins hagin de travessar la carretera.

La segona fase d’actuació fa referència a la carretera que va de Sabadell a Matadepera, la BV-1248, per la zona de Can Deu. Es crearà un vial per a vianants i ciclistes al marge dret d’aquesta carretera que, en aquest cas, disposarà de tres metres d’ample i es construirà una rotonda de 40 metres de diàmetre en la intersecció entre la C-1415 i la BV-1248.

Aquesta intervenció també contempla modificar la secció transversal del pont sobre el Torrent de la Batzuca per fer-hi passar l’itinerari de vianants i ciclistes d’una manera més segura. Es canvia també el sistema de contenció del pont, executant barreres de formigó als dos costats.  

Més notícies de Terrassa en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA