Mobilitat sostenible

L'autobús elèctric i sense conductor Èrica circularà pel parc de Vallparadís de Terrassa

És la principal activitat de la Setmana de la Mobilitat 2018, que també inclou una pedalada popular i viatges amb tren per la biblioteca

bus autonomo / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’autobús sense conductor Èrica ja s’ha convertit en la principal activitat de la Setmana de la Mobilitat a Terrassa, que se celebrarà entre el 16 i el 22 de setembre sota el lema ‘¡Combina i mou-te!’ i que busca promoure els hàbits de mobilitat més segurs i saludables.

L’Èrica, que circularà pel parc de Vallparadís entre el 14 i el 18 de setembre, és un minibús 100% elèctric, amb capacitat per a 12 persones, climatitzat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. La iniciativa s’acompanya d’un envelat on es donarà informació sobre com funcionen els minibusos autònoms i sobre els canvis de planificació urbanística i de mobilitat que comportarà, en un futur, l’arribada dels vehicles autònoms.

El viatge inaugural de l’Èrica a Terrassa tindrà lloc divendres, 14, a les 13 h, amb sortida i arribada davant de l’Estació de FGC Vallparadís Universitat, al parc de Vallparadís. Hi viatjaran el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, el vicepresident de l’AMTU, Jaume Mauri, i el director general d’AVANZA, Valentín Alonso.

Terrassa se suma així a la Gira Catalana del Bus Autònom, una iniciativa de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, en la qual, a més de Terrassa, també hi participen els municipis de Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Girona, Reus, el Vendrell, Martorell i Vic. El vehicle s’ha batejat amb el nom d’Èrica perquè respon a les inicials de les paraules: elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable.

Amb aquesta experiència es vol mostrar a la ciutadania l’efectivitat del primer bus 100% elèctric, sostenible i amb conducció autònoma que pot garantir l’accés a un transport públic més respectuós amb el medi ambient.

Pedalada Popular i altres activitats

Una altra de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebrarà diumenge, 23 de setembre, amb la tradicional Pedalada Popular, que sortirà i arribarà a la plaça Nova. Està previst que comenci a les 10.30 h i que finalitzi cap a les 12.30 h. Els participants faran un recorregut urbà de 8 km.

D’altra banda, del 17 al 22 de setembre tindrà lloc, a la Biblioteca del Districte 5, l’activitat gratuïta ‘¡Viatja amb tren per la biblioteca!’ que vol fomentar l’ús del transport públic i altres mitjans de transport alternatius al vehicle privat. Són passejades amb tren de jardí que circularan per dins de la biblioteca seguint un recorregut literari per llibres que parlen del ferrocarril.

Notícies relacionades

La Biblioteca del Districte 6, per la seva part, organitzarà una xerrada el 19 de setembre, a les 18 h, sobre la importància de moure’s i caminar per fer salut, i l’endemà es farà una caminada popular, a partir de les 9.30 h, amb un recorregut per la ciutat, d’uns 4,5 km que inclourà un dinar saludable.

Més notícies de Terrassa