Impostos

Terrassa congela l'IBI residencial a les Ordenances Fiscals per a 2017

El document es presenta com un reflex dels criteris d'equitat, justícia social i igualtat d'oportunitats que promou l'Ajuntament

161028-ple-ordenances 2

161028-ple-ordenances 2

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

El Ple de l'Ajuntament de Terrassa aprova provisionalment les Ordenances Fiscals per a 2017. La proposta es caracteritza per la contenció i l'equitat, buscant la coresponsabilitat amb la ciutadania.

Les Ordenances han estat aprovades amb els vots a favor dels grups que integren l'equip de Govern, PSC i CiU, i les abstencions de Tec, ERC-MES i la CUP.

Segons manifesta el tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, “estem davant d'unes ordenances que són reflex dels valors de l'equip de Govern, com són l'equitat, la justícia social i la igualtat d'oportunitats”.

Entre les novetats més destacades, es troba la congelació de l'IBI residencial, excepte en els trams més alts, i el manteniment de la majoria de taxes d'àmbit social, com les educatives, les socials, les esportives, culturals o de joventut.

Pel que es refereix a l'Impost sobre Activitats Econòmiques, tampoc hi haurà cap increment, però sí canvis substancials en la categorització dels carrers, passant ara a cinc, mantenint els màxims i els mínims iguals que els vigents fins ara.

En relació amb el quadre de bonificacions previstes per a les Ordenances Fiscals per a 2017, s'ha realitzat un canvi en el marc de referència per raó de capacitat econòmica, que a partir d'ara serà l'índex de Renta de Suficiència de Catalunya.

També s'ha inclòs en el nou marc general de bonificacions l'especificació a famílies nombroses i monoparentals. L'objectiu d'aquestes modificacions és aconseguir arribar al màxim de ciutadans, seguint els principis de progressivitat, equitat i coresponsabilitat.

INCREMENT DE LA TAXA DE RESIDUS

Un dels increments previstos a les Ordenances Fiscals per a 2017 té relació amb la Taxa de Residus, que creix un 5%. Aquest augment, que segueix sense cobrir el cost total del servei, es deu a l'increment dels costos del tractament i eliminació de residus, així com per la despesa de transport derivat del futur tancament de l'abocador de Coll Cardús.  

Un altre dels canvis, radica en el quadre de bonificacions d'aquesta taxa, proposant-ne un que pretén ser, segons paraules del tinent d'alcalde, “un canvi pedagògic i didàctic”. Les bonificacions es redueixen simbòlicament “perquè pensem que en aquest àmbit la implicació de la ciutadania és capital i cal que es valori el servei”, insisteix Vega.

Per últim, s'incrementa un 0,5% la Plusvàlua i l'Impost sobre Construccions i Obres i un 10% les taxes per aprofitament del domini públic que afecten els caixers d'entitats financeres i la instal·lació d'elements i suports publicitaris.

Notícies relacionades

En conjunt, amb aquestes Ordenances Fiscals la pressió fiscal a Terrassa es manté en una línia de moderació. Les ordenances s'enfronten ara en fase d'exposició pública i l'aprovació definitiva s'elevarà al Ple el proper 21 de desembre.

Més notícies de Terrassa

Temes:

IBI