Transparència

L'Ajuntament de Terrassa crea un registre de lobbys

La inscripció és voluntària i servirà per identificar i donar a conèixer els grups d'interès amb qui té relació el consistori

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa un registre per “identificar i donar coneixement” dels lobbys que tenen relació amb el consistori i el sector públic. L'Ajuntament destaca que es tracta del primer registre d'aquestes característiques creat per un municipi català i dóna compliment a un acord del ple municipal.

El consistori explica que aquests grups poden estar constituïts per persones físiques o jurídiques privades i també per organitzacions sense personalitat jurídica que porten a terme activitats de participació activa en l'elaboració i aplicació de les polítiques públiques amb la finalitat d'influir en l'orientació d'aquestes en defensa d'un interès propi, de tercers o general.

En aquest sentit, el registre inclourà tota classe d'entitats i empreses però també plataformes, xarxes o altres formes d'activitat col·lectiva que poden ser una font d'influència. La inscripció al registre té caràcter voluntari.

Aquells que es registrin es podran presentar davant dels càrrecs electes, autoritats i professionals públics com a grups d'interès inscrits en el registre i formar part de les llistes de distribució d'informació sobre les activitats o les iniciatives de l'Ajuntament i del seu sector públic relatius a les matèries d'interès que facin constar en la sol·licitud d'alta.

La inscripció estableix les obligacions a les quals queden subjectes els grups, que passen, per exemple, per acceptar i complir un codi de conducta que ha d'assegurar que l'activitat desenvolupada respecta el marc legal.  

Notícies relacionades

Els ciutadans podran consultar el registre a través del Portal de Transparència Municipal i per mitjà del Registre de grups d'interès de gestió centralitzada del Portal de Transparència de la Generalitat.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Lobbies