Un estudiant de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa guanya el concurs de disseny del futur Seat Ibiza
La proposta de Jan Freixa, de Sant Cugat, era una de les 230 presentades en el certamen convocat per SEAT i la revista 'Auto Bild'
Jan Freixa, de 20 anys, resident a Sant Cugat i estudiant del grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte a l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (EET) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha estat el guanyador del concurs 'Dissenya el teu SEAT', convocat per la companyia automobilística i la revista 'Auto Bild' amb la finalitat de definir la línia de disseny de la que serà la cinquena generació d'un dels vehicles més populars a Espanya, el Seat Ibiza.
Un jurat format per l'equip de disseny de SEAT i per membres de la redacció d''Auto Bild' ha seleccionat la seva proposta d'entre 230 que s'han presentat al concurs, moltes de dissenyadors professionals.
En declaracions a la revista 'Auto Bild', Alejandro Mesonero-Romanos, director de disseny de SEAT, reconeix que és una proposta "molt professional, amb un cotxe pràcticament acabat. A partir del disseny del Jan es podria construir una maqueta, ja que en el seu treball aporta tota la informació necessària".
Elegant, esportiu i que no passa de moda
El model de SEAT Ibiza que proposa Jan Freixa és un cotxe esportiu, però de línies elegants, que no passen de moda. "Volia un model més barroc, que s'allunyés de la influència de l'estil alemany que està marcant el disseny dels cotxes de SEAT pel fet de pertànyer al grup Volkswagen", explica l'estudiant Jan Freixa.
I és que el disseny que ha realitzat aquest estudiant de la UPC proposa, per exemple, un canvi radical en l'anomenada "línia de caràcter", que seria com la columna vertebral del vehicle i que, des del punt de vista formal, es converteix un dels trets principals per determinar l'aspecte d'un model d'automòbil.
Freixa proposa una novetat atrevida: cobrir amb material plàstic una part d'aquesta columna vertebral, la qual, juntament amb altres elements, aporten riquesa al conjunt.
Dissenyar, una necessitat vital
Per a Jan Freixa dissenyar és "més que una passió; és una necessitat". Assegura que així que es lleva, cada dia, pensa en objectes, "en com els podria fer més atractius. I estic tot el dia donant voltes a idees que em vénen al cap", explica. De fet, l'estudiant ha estat treballant de manera intensiva, durant un mes i mig, en la seva proposta guanyadora, "pensant, dissenyant, esborrant, buscant informació", explica.
Notícies relacionades"Tinc molta sort de poder tenir aquesta necessitat pel disseny perquè, sovint, el que costa en la vida és trobar la teva vocació. M'agradaria que aquest premi servís també perquè altres joves com jo s'animin a estudiar Disseny Industrial i perquè els meus companys de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa s'animin a presentar propostes i a emprendre els seus propis projectes", reflexiona.
Llegiu més informacions de Terrassa en l'edició local
- Baix Llobregat A la venda la mansió de luxe on va viure un exjugador del Barça a Gavà: espectacular i exclusiva
- Detectat un linx ibèric en llibertat a Catalunya
- Ple del Parlament Sílvia Orriols, als diputats de Junts: «Són la marca blanca d’Aliança. Benvinguts a l’extrema dreta»
- AVENÇ La IA com a aliada en el diagnòstic precoç, Tema del Diumenge
- Una llegenda blanca Cop de porta del Madrid a Modric