Tennis

Alcaraz i Djokovic obren joc aquest dilluns a Roland Garros

L’actual número 1 mundial és el màxim favorit al títol en les apostes per davant del serbi

  • Els resultats i la programació del torneig a la web oficial de Roland Garros

Alcaraz i Djokovic obren joc aquest dilluns a Roland Garros

Filippo Monteforte / Tiziana Fabi

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«Rien ne va plus» (No va més). La boleta groga ha començat a rodar sobre el tapet vermell de Roland Garros aquest diumenge a les 11.00 hores i ja no pararà de rodar fins a l’11 de juny fins a caure en una de les 128 caselles possibles per emportar-se la grossa.

Absent per primera vegada Rafael Nadal, a la casella del qual la boleta va caure en 14 ocasions, l’última el 2022, els pronòstics per encertar el successor del mallorquí a les cases d’apostes donen Carlos Alcaraz, abans d’entrar aquest dilluns en joc, com el guanyador més fiable del torneig per qui es pagaven 2,65 euros pel seu primer títol a Roland Garros.

Novak Djokovic, amb 3,40 euros pel seu triomf a París, el seguia en la llista per davant de Daniïl Medvédev i Holger Rune (8,50), Jannick Sinner (12), Stefanos Tsitsipas i Casper Ruud (17), Alexander Zverev (26) o Andrei Rublev (51). Roberto Bautista (151 euros) i Alejandro Davidovich (201) eren els tennistes espanyols més valorats, molt lluny d’Alcaraz. 

Sense Nadal en joc el torneig està més obert que mai des que el balear va guanyar el seu primer títol el 2005. Només Djokovic (2016 i 2021), Wawrinka (2015) o el retirat Federer (2009) han aconseguit incloure el seu nom a la Copa dels Mosqueters quan el tennista balear ha trepitjat la Philippe Chatrier. 

El record de Wilander

«És l’any de l’ara o mai», escrivia Mats Wilander a la seva columna de L’Equipe, recordant quan ell va guanyar per primera vegada, amb 17 anys, el 1982, un any en què, com ara passa amb Nadal, per primera vegada no hi havia el seu Bjorn Borg, el dominador d’aquella època a Roland Garros amb sis títols, que unes setmanes abans havia anunciat un inesperat ‘break’ que acabaria en retirada als 26 anys.

«Jugadors com Tsitsipas, Medvédev, Ruud o Rune tindran una possibilitat real de guanyar i les seves opcions d’aconseguir-ho seran menys en el seu nivell de joc com en la capacitat d’absorbir la pressió d’una situació nova», destacava Wilander.

«Carlos ja ha guanyat l’US Open amb 19 anys i això l’ajudarà a fer el mateix»

Juan Carlos Ferrero

Entre els màxims candidats al títol no n’hi ha ni un que no digui que Alcaraz és «el gran favorit», com ha destacat el mateix Djokovic. Una pressió extra que no sembla que sigui un pes per al tennista murcià, segons confessava Juan Carlos Ferrero, el seu entrenador, que va guanyar el títol a Roland Garros fa 20 anys.

 «La pressió sempre estarà allà, però Carlos ja ha guanyat un Grand Eslam [Us Open] amb 19 anys i això l’ajudarà a creure que pot fer el mateix. Està preparat per fer un gran torneig, tot i que conscients que aquí qualsevol pot caure en primera ronda», deia.

La central per a Djokovic

Alcaraz debutarà aquest dilluns en el tercer torn de la pista Suzanne Lenglend, la segona central, davant l’italià Flabio Cobolli (159 mundial), que ve de la prèvia. Abans ho haurà fet Djokovic en el segon torn de la Philippe Chatrier davant el nord-americà Aleksandar Kovacevic (114).

De moment l’organització de Roland Garros ha valorat el serbi per davant d’Alcaraz per programar-lo a la central. El serbi és bicampió i guanyador de 22 Grand Slam, Alcaraz està encara lluny en el palmarès, però no sobre una pista. Els dos se seguiran molt de prop abans de poder enfrontar-se en unes teòriques semifinals el 9 de juny.

Tsitsipas, pateix; Sakkari cau

Aquest diumenge el primer dels favorits al títol en entrar en joc en la jornada inaugural va ser Tsitsipas. El tennista grec no va tenir un inici tranquil per desfer-se del txec Jiry Vesely per 7-5, 6-3, 4-6 i 7-6 (7). Tsitsipas va salvar quatre ‘set balls’ abans de desfer-se d’un rival que només havia jugat quatre partits aquest any per una lesió que el va fer caure al lloc 455 mundial. «Em sentia bé però no trobava el meu millor ritme», va valorar el finalista del 2021. 

Notícies relacionades

No va tenir la mateixa sort Maria Sakkari, compatriota de Tsitsipas, vuitena mundial, que va ser eliminada en el seu debut per la txeca Karolina Muchova (42 mundial) per 7-6 (5) i 7-5.

En l’estrena dels 13 espanyols que són a Roland Garros, Roberto Carballés va superar la primera ronda davant el nord-americà Emilio Nava per 7-6 (5), 6-3 i 6-2, mentre van caure eliminats Pedro Martínez davant l’holandès Tallon Griekspoor per 6-4, 2-6, 0-6, 7-5 i 6-3 i Nuria Parrizas davant l’australiana Storm Hunter per 4-6, 6-2 i 6-4.