TENNIS

Rafa Nadal descarta finalment reaparèixer a Barcelona

Les absències del tennista manacorí l’han fet perdre 1.100 punts en el rànquing ATP i ha caigut fins al 15è lloc mundial

Rafa Nadal descarta finalment reaparèixer a Barcelona

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Per segona vegada consecutiva i quarta en 20 anys des del seu debut el 2003, Rafael Nadal no jugarà el Barcelona Open Banc Sabadell. El tennista balear s’ha estat entrenant a Manacor fins aquest divendres i ha decidit esperar a reaparèixer almenys fins al Masters 1.000 de Madrid, que comença la setmana vinent.

«Barcelona és un torneig especial per a mi, perquè és el meu club d’adopció i perquè jugar a casa és sempre una sensació única. Encara no em trobo preparat i segueixo, per tant, el meu procés de preparació per tornar a la competició. Molta sort al meu amic David Ferrer i a tot el seu equip per a aquesta edició del Godó que segur que serà, com sempre, un èxit a tots els nivells», ha dit Nadal a través d’un comunicat.

Davant l’absència del tennista balear, David Ferrer, director del torneig, s’ha pronunciat: «És una pena no poder comptar amb Rafa. És un jugador a qui ens estimem molt i davant una situació com aquesta només podem enviar-li molt ànim i desitjar-li una ràpida recuperació».

Després de renunciar a jugar el Masters 1.000 de Montecarlo, el tennista balear també ha descartat la seva presència al torneig barceloní que ha guanyat en 12 ocasions i on només ha perdut 4 partits de 70 partits jugats. Serà la quarta absència del tennista balear, que tampoc va participar en les edicions de 2022, 2010 i 2004. L’any passat estava de baixa per una fissura a les costelles que va patir a la final d’Indian Wells que va perdre contra Taylor Fritz.

Lesió al maluc

Nadal continua recuperant-se de la lesió al múscul psoes ilíac del maluc esquerre que va patir al partit de segona ronda del passat Open d’Austràlia davant el nord-americà Makenzie McDonald.

Des d’aleshores, el tennista fa gairebé tres mesos que està fora del circuit per una lesió que inicialment, segons els metges, l’havia de tenir de baixa com a màxim vuit setmanes. «Espero no haver de passar gaire temps fora una altra vegada perquè, al final, és molt difícil estar en forma, i encara més a una edat avançada», deia el tennista, de 36 anys, després de la seva derrota a Austràlia.

Notícies relacionades

Els seus pitjors pensaments s’han complert. Nadal fa 85 dies que està fora del circuit, del qual només ha jugat quatre partits el 2023 i ha hagut de renunciar al seu calendari inicial als tornejos de Doha, Dubai, Indian Wells, Montecarlo i ara Barcelona.Nadal ha perdut 1.100 punts en el rànquing (600 per la final a Indian Wells i 500 pel títol a Acapulco) i ha retrocedit fins al 15è lloc mundial amb 2.715 punts, la seva pitjor classificació des del 18 d’abril del 2005, quan va entrar per primera vegada al ‘top 20’ (17 mundial), als 19 anys.

Poc més d’un mes abans de Roland Garros (comença el 28 de maig), la situació és preocupant per a l’ex número 1, ja que només li queden els Masters 1.000 de Madrid (26 d’abril) i de Roma (10 de maig) per aconseguir posar-se al punt i sentir-se competitiu per afrontar la defensa del títol a París i optar a mossegar la seva 15a Copa dels Mosqueters.  

Temes:

Rafa Nadal