Nadal: «És frustrant. Espero que no sigui greu»

El tennista balear assegura que se sent «destruït» per la nova lesió al maluc

Nadal: «És frustrant. Espero que no sigui greu»

JAMES ROSS / AAP IMAGE / DPA / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal no ha trigat a aparèixer a la sala de premsa de l’Open d’Austràlia després de caure eliminat en la segona ronda davant el nord-americà Makenzie McDonald (6-4, 6-4, 7-5) en un partit en què ha tingut molèsties al maluc esquerre, des del 4-3 en contra del segon set. El tennista balear ha explicat les seves sensacions per aquesta nova lesió que li impedirà defensar el títol guanyat l’any passat a Melbourne.  

«És frustrant i difícil d’acceptar-ho. És un moment. Espero que no sigui res greu ni una cosa que em faci estar fora de les pistes gaire temps. Un es cansa de tantes lesions. No puc dir que no estigui destruït mentalment».

Molèsties al maluc

Nadal ha explicat que feia temps que tenia problemes al maluc, però que no li impedien jugar. «Aquests dies sentia molèsties però no estava limitat, no imaginava una cosa així. Ara mateix se’m fa difícil saber si és el maluc, el múscul, el cartílag... no ho sé. Em faré una ressonància i veuré què ha passat. No queda res més que esperar i veure quin és el problema».

El tennista balear ha encaixat la seva nova lesió amb molta realitat. «Tornar a lesionar-se fa mal. El got es va omplint i pot ser que l’aigua acabi vessant. En els últims tres Grand Slams m’ha passat alguna cosa», ha admès, i ha recordat que no va poder jugar les semifinals de l’any passat a Wimbledon davant Nick Kyrgios per una ruptura abdominal i que en el passat Obert dels Estats Units va tenir una lesió abdominal en els vuitens de final que va perdre davant Francis Tiafoe.

El futur

A l’espera del reconeixement mèdic a fons que es farà en els pròxims dies a Barcelona, Nadal confia en el seu futur a les pistes. «Vull continuar jugant a tennis, tot i que ara tinc males sensacions. És molt difícil agafar la forma si contínuament m’he d’aturar».

Notícies relacionades

El tennista balear, amb 36 anys, és conscient que el temps no passa en va, tot i que vol continuar jugant. «M’agrada el tennis. Sé que no serà per sempre, però m’agrada sentir-me competitiu a la pista». 

Nadal volia jugar a Doha al febrer, i després a Dubai, però ara haurà d’esperar a veure què li diuen els metges. «Veurem quina lesió tinc i com puc organitzar el meu calendari partint d’això».