El primer Grand Slam de la temporada

Rafa Nadal s’acomiada lesionat d’Austràlia

«No puc dir que no estic destruït mentalment perquè estaria mentint», ha dit el tennista després de perdre davant el nord-americà McDonald

Rafa Nadal s’acomiada lesionat d’Austràlia
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

L’Open d’Austràlia ha acabat per a Rafael Nadal, que ha perdut davant Makenzie McDonald per 6-4, 6-4 i 7-5, en la segona ronda després de patir una lesió muscular a la cama esquerra en el segon set amb 4-3 del tennista nord-americà. L’actual número dos del món va demanar atenció mèdica i va marxar als vestidors per ser atès dels seus problemes i tornar a la pista per acabar el partit però sense poder evitar la derrota.

El tennista balear va intentar lluitar fins al final perquè no volia retirar-se sent el campió del títol. Les seves molèsties a la part alta del maluc de la seva cama esquerra li impedien colpejar de revés i córrer. «De vegades és difícil d’acceptar i et sents súper cansat per totes aquestes lesions [...] ara és un moment difícil i he d’acceptar-ho i seguir endavant. No puc queixar-me de la meva vida. No puc dir que no estic destruït mentalment perquè estaria mentint. Tant de bo no sigui res tan dolent», va explicar el tennista després de la seva derrota.

Una vegada més una lesió ha deixat Nadal fora de combat. Des del 2004, que conviu amb una lesió crònica al seu peu esquerre, amb problemes als genolls i altres lesions a totes les parts del seu cos. Les últimes havien sigut als abdominals que el van obligar a retirar-se el Wimbledon passat.

Nadal no podrà defensar el títol guanyat l’any passat a Melbourne en què va remuntar dos sets a la final a Daniïl Medvédev. Una vegada més s’ha quedat fora de combat per una lesió. El tennista balear perdrà els punts del seu títol el 2022 i caurà en el rànquing fins a la cinquena plaça mundial.

Nadal no va començar bé el partit que es va jugar amb el sostre tancat per la pluja. McDonald li va arrabassar la seva sacada en el primer joc. Des d’aquell moment el tennista nord-americà (66 mundial) va aguantar l’avantatge per apuntar-se el primer set en 47 minuts de joc.

L’actual número 2 mundial va tornar a cedir la seva sacada en l’inici de la segona mànega per seguir darrere del joc d’un rival al qual l’única vegada que s’havien enfrontat només l’havia deixat guanyar quatre jocs al Roland Garros (6-1, 6-0, 6-3).

Notícies relacionades

Amb 4-3 per a McDonald, en una carrera per una bola, Nadal va patir la punxada a la seva cama esquerra. El partit semblava que estava acabat i que el tennista balear es retiraria. Els seus gestos d’impotència cap a la seva llotja així ho donaven a entendre però, finalment, per seguir malgrat les molèsties i sense poder desplaçar-se a la pista, va disputar els últims 15 jocs del partit, abans de marxar de la Rod Laver i acomiadar-se des del centre de la pista després de 2 hores i 30 minuts de patiment..

En la seva carrera tennística Nadal s’ha retirat en cinc ocasions per una lesió. L’any passat a Wimbledon, no va jugar les semifinals davant Nick Kyrgios per un esquinç abdominal, el 2018, en l’Open d’Australia, a quarts de final en el cinquè set davant Marin Cilic per problemes al maluc dret i, mesos després, a l’Obert dels Estats Units el genoll dret el va obligar a retirar-se a semifinals davant Juan Martín del Potro; el 2016, no va jugar el partit de tercera ronda de Roland Garros davant Marcel Granollers per una lesió al canell esquerre i la primera vegada, el 2010, que es va retirar de l’Open d’Austràlia en els quarts de final pel genoll dret.