Tennis

Austràlia obre la porta a Djokovic

L’exnúmero 1 podria jugar el Grand Slam del 2023 si aconsegueix l’anul·lació de la seva prohibició d’entrar al país

Austràlia obre la porta a Djokovic
1
Es llegeix en minuts

El director de l’Open d’Austràlia, Craig Tiley, ha anunciat aquest dimecres que Novak Djokovic, que actualment té una prohibició d’entrada al país durant tres anys, seria benvingut al torneig si pot obtenir un visat.

El tennista serbi va ser expulsat d’Austràlia sense poder jugar la passada edició del torneig després d’haver sigut autoritzat a participar-hi i finalment expulsat per no estar vacunat contra la covid-19. Una situació que també ha impedit a Djokovic participar el 2022 en tots els tornejos de la gira nord-americana del circuit ATP, a més de l’Obert dels Estats Units.

Tiley ha explicat que el nou vegades campió a Melbourne podria inscriure’s en l’Open d’Austràlia que es disputarà del 16 al 29 de gener del 2023, si aconsegueix que s’anul·li la seva actual prohibició de visat durant tres anys. El mateix tennista ja hauria formalitzat la seva petició per rebre un nou visat que anul·lés l’anteior.

Finestra oberta

«Novak i el govern federal han de resoldre la situació i després seguirem totes les instruccions», ha dit Tiley. L’optimisme del director de l’Open d’Austràlia valora que «hi ha una finestra oberta» després del canvi de govern, amb el primer ministre laborista Anthony Albanese reemplaçant el conservador Scott Morrison.

Notícies relacionades

L’exministra de l’Interior australiana Karen Andrews, ara membre de l’oposició, ha mostrat la seva oposició a què el nou govern aixequi la prohibició al tennista serbi i va afegir que seria «una bufetada» per als australians que han sigut vacunats.

Tiley ha anunciat també que els jugadors russos i bielorussos podran participar en l’edició del 2023 sota una bandera neutral. El 2022, els tornejos de Grand Slam de Roland Garros i el US Open ja han permès la participació dels tennistes d’aquests països, a diferència de Wimbledon, que els va prohibir jugar per la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.