TENNIS

Swiatek i Jabeur lluitaran pel títol de l’Obert dels EUA en la final femenina

Swiatek i Jabeur lluitaran pel títol de l’Obert dels EUA en la final femenina
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

La polonesa Iga Swiatek i la tunisiana Ons Jabeur s’enfrontaran aquest dissabte en la final de l’Obert dels EUA, quart i últim Grand Slam de la temporada, després de superar els seus compromisos de semifinals davant la bielorussa Arina Sabalenka (3-6, 6-1, 6-4) i la francesa Caroline Garcia (6-1, 6-3), respectivament.

Swiatek, número 1 del món, va ser capaç de recuperar-se d’un set en contra i d’un 4-2 en contra en el tercer parcial, aixecant dues boles de ‘break’, per colar-se per primera vegada a la final del gran nord-americà després de dues hores i 11 minuts de joc. Ara jugarà la seva tercera final de Grand Slam després de guanyar les dues que ha disputat a Roland Garros, el 2020 i el 2022.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Jabeur, cap de sèrie número 5, es va convertir en la primera jugadora a avançar a la final de Wimbledon –en què va caure davant la kazakh Elena Rybakina– i del torneig novaiorquès en la mateixa temporada des de la nord-americana Serena Williams el 2019, després de desfer-se de Caroline Garcia en una hora i sis minuts en un xoc en el qual no va patir trencaments en contra.

Swiatek i Jabeur compten amb dues victòries cadascuna en enfrontaments entre totes dues al circuit, amb 1-1 en pistes dures. En el seu única partit aquesta temporada, la polonesa es va imposar en la final de Roma sobre terra batuda per 6-2 i 6-2.

Temes:

Open dels EUA