TORNEIG DE WIMBLEDON

Nadal afina per pujar de nivell

Nadal afina per pujar de nivell

EP/Steven Paston

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«Ateses les circumstàncies podem estar contents. A partir d’ara cada vegada serà més difícil. Quan vam arribar a Londres no pensàvem a guanyar, però ara està entre els favorits», destacava Francis Roig al final de l’entrenament que Rafael Nadal va realitzar a la pista 16 de Wimbledon, a només 100 metres de la central, on avui entrarà per disputar el seu partit de quarts de final davant el nord-americà Taylor Fritz, en el segon torn (no abans de les 16.00 hores, Movistar). 

Nadal va dedicar l’entrenament a ajustar cops. Sense la intensitat acostumada en altres moments. Tot just una hora i 30 minuts, amb Marc López. Un piloteig molt selectiu, dedicat especialment a tornar boles baixes al seu revés, que suposen li enviarà avui Fritz, a més d’afinar els paral·lels de dreta des del fons de la pista i ajustar les seves restades. De serveis, ni un. Dels seus problemes al peu esquerre, també ni una paraula. «Estic prou sa per lluitar pel que vull», deia aquests dies el manacorí. 

 "No news good news", recalcaba Roig. Si van aterrar a Londres «pensant a poder competir pel tractament del peu», ara superats quatre partits, el tècnic assegura que «Rafa està jugant millor cada dia».

Dues setmanes enrere pensar que, després de tres anys absent de Wimbledon, Nadal estaria a quarts de final és, sens dubte, la millor notícia. Nadal és on volia. Sent que ha millorat moltes coses, però també que, si vol seguir endavant, «cal pujar un nivell».

«Estic prou sa per lluitar pel que vull»

Rafa Nadal

Nadal estava còmode. La pilota li viatjava com volia, tot i que meticulós sempre, arrufava les celles quan no la tocava bé o Marc López no la posava on ell volia. «Hem treballat coses més puntuals i específiques per tenir convicció d’executar-les en els partits. Ara toca dominar el punt i anar endavant», deia Roig, davant el partit davant Fritz. La primera prova real del moment de Nadal.

Oblidar Indian Wells

Notícies relacionades

«Fritz és un rival dur. Saca molt bé i es mou millor. Aquesta temporada ha fet un pas endavant», explicava el tècnic català, que treia valor a l’últim enfrontament amb el nord-americà a Indian Wells, quan ell es va imposar a la final. «No té res a veure, primer perquè es va jugar en ciment i després perquè els dos estaven lesionats». Nadal de la costella i Fritz del turmell.  

Fritz ho recordava. «Será molt diferent. Allà els dos estàvem morts després de les semifinals. Ara amb els dos sans... veurem què passa. Si vull guanyar hauré de jugar agressiu, no hi ha cap altra manera», deia el nord-americà, que arriba sense haver perdut cap set en els quatre anteriors partits i després de conquerir el torneig d’Eastbourne sobre herba.