Nadal evita les sorpreses i entra a quarts de Wimbledon

Nadal evita les sorpreses i entra a quarts de Wimbledon
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal no està per a sorpreses. Si va decidir venir a jugar a Wimbledon era perquè se sentia fort i preparat per a un nou repte i, de moment, ja està als quarts de final per vuitena vegada en el torneig. En una setmana ja ha deixat en el camí quatre rivals, possiblement febles i d’un rànquing inferior, però als quals tampoc els ha donat oportunitats. L’últim va ser aquest dilluns el neerlandès Botic van de Zandschulp de qui es va desfer per 6-4, 6-2 i 7-6 (6), en un final que se li va complicar més del compte.

«Penso que puc fer-li mal en aquestes pistes d’herba. Tinc més confiança en els meus cops», havia dit Van de Zandschup, abans d’entrar a la central per enfrontar-se al tennista balear. A Roland Garros, sobre terra, Nadal l’havia eliminat a vuitens de final (6-3, 6-2, 6-3). Aquest dilluns li ha demostrat que no és qüestió de la superfície de la pista. Quan aprens a anar amb bicicleta ja no s’oblida, tot i que com Nadal no hagi jugat a Wimbledon des de fa tres anys.

Contundent i decidit

Nadal va entrar a la central amb presses. Contundent i agressiu. Decidit a passar aviat la pàgina de vuitens. Van de Zanschulp creia en les seves opcions i va mantenir el pols. Va salvar una primera ruptura en el segon joc i va aguantar fins que Nadal va prémer una mica més l’accelerador i el va pressionar per arrabassar-li la sacada i el set.

A la segona mànega Nadal va trigar menys a fer el ‘break’ (2-0), després de salvar un ‘break point’ en contra en el primer joc. I una altra vegada Nadal tancaria el set amb una altra ruptura.

El tennista neerlandès va poder aconseguir la seva primera ruptura a l’inici de la tercera mànega (0-1), Nadal la recuperaria immediatament en el següent joc (1-1). Repetiria en el sisè (4-2) tot i que en el moment de tancar-lo Van de Zanschulp, sense res a perdre, va aconseguir igualar el marcador i forçar un ‘tie-break’ en el qual Nadal va patir fins a l’últim punt abans de guanyar el partit, gràcies a un ‘smash’ que el tennista neerlandès va enviar fora de la línia de fons.

Fritz, pròxim rival

Nadal s’enfrontarà aquest dimecres en els quarts de final a Taylor Fritz que es va desfer, sense problemes, de l’austríac Jason Kubler (99 mundial) per 6-3, 6-1 i 6-4. El tennista balear té un compte pendent amb el nord-americà després de perdre la final d’Indian Wells, lesionat als abdominals, tot i que Fritz tampoc va arribar fi al partit que va jugar amb el peu anestesiat per una torçada de turmell en les semifinals, en les quals es va plantejar la retirada.

Més problemes van tenir per accedir als quarts de final Nick Kyrgios i el Christian Garín per desfer-se, l’australià del nord-americà Brian Nakashima per 6-4, 4-6, 7-6 (2), 3-6 i 6-2, i el xilè de l’australià Alex DeMiñaur per 2-6, 5-7, 7-6 (3), 6-4 i 7-6 (10-6). Dos rivals que podrien creuar-se també en el futur camí de Nadal, a les semifinals.

Kyrgios, que va eliminar Nadal el 2014, va tornar a enfrontar-se en una baralla contra ell, de la qual no va sortir vencedor fins després de 3 hores i 11 minuts, això sí amb 35 ‘aces’, 78 cops guanyadors i 78% de primers serveis, com a carta de presentació.

Notícies relacionades

Nadal és a tres partits d’aquest gran objectiu que seria el seu tercer títol a Wimbledon, el tercer Grand Slam consecutiu de la temporada i el 23 de la seva carrera. Per a això encara queda un llarg camí i és el primer a saber-ho.

En la seva ruta han desaparegut rivals com l’italià Matteo Berrettini, el croat Marin Cilic –baixes per covid– el canadenc Felix Auger-Aliassime i Stefanos Tsitsipas, però la seva vista està posada a l’equip superior del torneig on hi ha un tal Novak Djokovic, que avui provarà el seu gran moment amb el jove italià Jannik Sinner en el partit que obre la central (14.30 h, Movistar).