Tennis

Alcaraz s’estrena a la Copa Davis contra Romania

El jove tennista murcià disputarà aquest divendres el segon individual contra Copil i Bautista obrirà l’eliminatòria contra Boitan (12.00 hores)

Alcaraz s’estrena a la Copa Davis contra Romania
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El debut de Carlos Alcaraz i la presència d’una nova generació de jugadors com Alejandro Davidovich i Pedro Martínez seran la principal atracció de l’eliminatòria de la Copa Davis que Espanya juga contra Romania a partir d’aquest dissabte a Puente Romano (Marbella). El jove tennista murcià, de 18 anys, debutarà aquest divendres contra Marius Copil, número 1 de l’equip romanès. Abans obrirà l’eliminatòria Roberto Bautista contra Gabi Adrian Boitan (12.00 hores, TVE 1). 

Alcaraz es va quedar sense debutar a la fase final de l’any passat a Madrid, quan a 24 hores de la seva estrena va haver d’abandonar la concentració perquè va donar positiu de covid-19. «Tenia moltíssimes ganes de debutar i no es va poder, però ara a Marbella tinc una altra oportunitat». En la jornada de dissabte Davidovich i Martínez jugaran el doble contra Horia Tecau i Nicolau Frenza (11.00 hores) i posteriorment els dos individuals.

Espanya es presenta com a clar favorit davant Romania, amb Copil, de 32 anys, actualment classificat al lloc 261 del món, com a líder. La resta d’equip el formen Tecau (37 anys i 17 mundial en dobles), Frenza (24 anys i 620 mundial), Stefan Palosi (22 anys i 638 mundial) i Boitan (22 anys i 716 mundial).

Nadal, absent

«De vegades no necessites tenir gaire rànquing per complicar les coses», advertia Bruguera davant la clara superioritat de rànquing del seu equip que no podrà comptar amb Rafael Nadal. El tennista mallorquí, líder de l’equip espanyol que va guanyar l’última Copa Davis a la Caja Mágica de Madrid el 2019, ha renunciat per no carregar la temporada després de la lesió al peu esquerre que el va tenir sis mesos fora del circuit al qual ha tornat de manera espectacular al gener, guanyant tres títols seguits a Melbourne, a l’Open d'Austràlia i a Acapulco.

«Nadal és un jugador molt implicat en l’equip però crec que ja té cinc Copes Davis i ha de cuidar el seu cos. Si ens classifiquem per al setembre, tant de bo pugui comptar amb ell», valorava el capità espanyol que té «un gran equip i jugadors de futur per mantenir-nos en l’elit» com Alcaraz (19 mundial), Davidovich (47) i Martínez (50), a més de «veterans de màxim nivell» com Bautista (15) i Carreño (16).  

Espanya, campiona en sis ocasions de la Copa Davis, va quedar fora dels quarts de final l’any passat al perdre contra Rússia (2-1) i guanyar l’Equador (3-0). Romania ha aconseguit la seva classificació per a la ronda de ‘Qualifers’ després de vèncer Perú (4-0) en el Grup Mundial I. Espanya ha guanyat Romania en les quatre ocasions que s’han enfrontat el 1967, 1969, 1975 i 2016.

Canvi de format

La Copa Davis organitzada per l’empresa Kosmos de Gerard Piqué continua buscant noves fórmules per fer més atractiva la centenària competició. «Els canvis seran millor per als jugadors i per al seu descans a final de temporada. L’any passat tot va ser molt precipitat i sense temps de recuperació al jugar-se les ‘Finals’ una setmana després del ‘Maters’. Espero que aquest sigui el sistema bo per als pròxims anys», valora Albert Costa, director esportiu de la Copa Davis.

En el format que s’ha estrenat aquest any, els sis guanyadors de les eliminatòries de ‘Qualifers’, que es disputen aquest cap de setmana, jugaran del 14 al 18 de setembre la fase final de ‘round robin’ repartits en quatre grups i en quatre seus, encara per decidir, al costat de Croàcia, Sèrbia i la Gran Bretanya i un equip en substitució de Rússia, campiona l’any passat, exclosa per la Federació Internacional de la competició a causa de la guerra a Ucraïna.

Els dos millors de cada un d’aquests grups (en total vuit equips) lluitaran pel títol del 23 al 27 de novembre en un escenari que encara ha d’anunciar-se i pel qual ha presentat una oferta Dubai. 

"

ELIMINATÒRIES DE LA FASE DE ‘QUALIFIERS’

A més de l’eliminatòria entre Espanya i Romania aquest cap de setmana es disputaran unes altres 11 eliminatòries en la fase ‘Qualifiers’ que enfrontaran a:

França-Equador

Finlàndia-Bèlgica

Estats Units-Colòmbia

Holanda-Canadà

Brasil-Alemanya

Eslovàquia-Itàlia

Austràlia-Hongria

Noruega-Kazakhstan

Suècia-Japó

Notícies relacionades

Argentina-República Txeca

Corea del Sud-Àustria