Tennis

Espanya defensa la Copa Davis sense Nadal ni Bautista

  • Sergi Bruguera perd els dos jugadors amb qui va conquerir l’última enciamera el 2019

Espanya defensa la Copa Davis sense Nadal ni Bautista

FIT

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Sense Rafael Nadal i amb la baixa a última hora de Roberto Bautista, Espanya comença aquest divendres la defensa de la Copa Davis guanyada el 2019 per sisena vegada. 

Després que la pandèmia de la Covid obligués a suspendre l’any passat la centenària competició, redissenyada per Kosmos i la Federació Internacional de Tennis (FIT), Madrid, Innsbruck i Torí aixequen aquest dijous el teló com a seus de les Finals de la Copa Davis.

Si l’absència de Nadal ja era assumida des de fa temps, la de Bautista, lesionat als abdominals en els entrenaments a Madrid «és un cop dur ,però caldrà superar-lo», destacava aquest dimecres Sergi Bruguera. «Roberto és un jugador molt important que suma i aporta molt a l’equip», deia el capità espanyol, recordant quan en l’anterior edició el tennista va tornar per jugar la final davant el Canadà, només 24 hores després d’enterrar el seu pare.

Alcaraz, nou aire

El capità espanyol ha recuperat Albert Ramos per substituir Bautista i es va incorporar a l’equip amb Pablo Carreño, com a número 1; amb Feliciano López i Marcel Granollers, a més de la revelació de l’any, Carlos Alcaraz, que debutarà amb Espanya. «Està preparat per jugar i fer-ho bé com tots els que són aquí. Ha fet una gran temporada i ens dona un aire nou», valora el tècnic català, doble campió de Roland Garros.

«Quan em va trucar Bruguera no m’ho creia. Tinc ganes de jugar i em sento preparat per fer-ho. Aquesta temporada he après molt, fins i tot dels mals resultats», deia el tennista murcià, de 18 anys i ja 32 del món.

Espanya debutarà divendres (16.00 hores) davant l’Equador, un equip que es va classificar a l’eliminar el Japó i que compta amb Emilio Gómez, fill d’Andrés Gómez, excampió de Roland Garros, com a millor jugador (149 mundial). 

Serà una estrena plàcida per a un grup on el gran rival serà la potent Rússia amb Daniïl Medvédev (2 mundial), Andrey Rublev (5), Aslan Karatsev (18) i Karén Khatxànov (29). 

Rússia, favorita

L’equip rus es presenta com a gran favorit i és juntament amb Sèrbia, amb Novak Djokovic (1) al capdavant, i amb Itàlia, amb Jannik Sinner (10) , els únics equips amb jugadors ‘top ten’ després que en els últims dies també han caigut dels seus equips per lesions l’italià Mateo Berrettini (7), els canadencs Felix Auger-Aliassime (11) i Denis Shapovalov (14), entre d’altres.

Unes baixes que no ajuden l’empresa de Gerard Piqué i la federació internacional a reactivar la competició, que en la seva primera edició va tenir pèrdues milionàries, que busca també, amb les creació de les tres seus, repartir els costos, i millorar els horaris dels partits, que van ser molt criticats pels jugadors el 2019.

Sense públic a Àustria

Notícies relacionades

Madrid, Innsbruck i Torí, on es va jugar el passat Masters, allotjaran els 18 països participants en la fase de grups i de quarts, de les quals sortiran els quatre equips que jugaran les eliminatòries de semifinals (3 i 4 de desembre) i la final al Madrid Arena (5 de desembre), amb capacitat per a 9.135 espectadors, instal·lació que substitueix la Caja Mágica, on es va jugar el 2019. 

A la seu d’Innsbruck, on juga Djokovic, la Covid obligarà a jugar les eliminatòries sense públic a les grades pel confinament del país decretat pel govern d’Àustria.