WTA Finals

Muguruza és la nova mestra del tennis mundial

La tennista hispanoveneçolana s’ha imposat a la final a l’estionana Anett Kontaveit per 6-3 i 7-5

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La mestra és Garbiñe Muguruza. La tennista hispanoveneçolana ha aconseguit ser la millor de les vuit tennistes de la temporada que buscaven el premi a Guadalajara (Mèxic) a l’imposar-se en la final a l’estoniana Anett Kontaveit per 6-3 i 7-5. Havia de ser a Guadalajara, a 1566 metres d’altitud, la meta que Muguruza s’havia posat des del passat Obert dels Estats Units.

«És una cosa increïble. Una victòria que perseguia i anhelava i aquí estem», deia al seu equip, abans d’aixecar la copa de campiona succeint al palmarès l’australiana Asleigh Barty, campiona el 2019.

Davant Billie Jean King, la tennista nord-americana que dona nom al trofeu fundat per ella mateixa fa 50 anys, amb Chris Evert, primera campiona a Boca de Ratón el 1972 i Martina Navratilova que té el rècord de títols amb vuit corones, Muguruza, s’ha consagrat com a campiona de les Akron WTA Finals. És la primera espanyola que ho aconsegueix. Abans, fa 28 anys, Arantxa Sánchez va perdre la final amb Steffi Graf a Nova York.

Implacable a la pista

Muguruza ha sortit a la pista amb la samarreta de la selecció de Mèxic de futbol que es va posar quan va guanyar a Kontaveit en l’últim partit de la fase de grups per classificar-se per a semifinals, però sota portava la granota que s’ha posat en tot el torneig i que li ha permès arribar a la final. En el primer joc ja ha tingut dos ‘break points’ pressionant el servei de Kontaveit amb la seva restada i molta agressivitat. Buscant sempre el punt guanyador. La tennista estoniana ha salvat la primera envestida, però en el seu segon servei l’estoniana ha cedit el ‘break’ (2-1).

L’avantatge no ha pogut concretar-lo Muguruza en el següent servei malgrat tenir un 40-15. Tres errors seguits per l’ansietat de tancar el joc li han fet perdre el servei. Kontaveit ha guanyat el següent en blanc, però Muguruza no ha deixat de trepitjar l’accelerador i ha tornat a trencar el servei de la tennista estoniana que no trobava la seva precisió amb el primer servei, la seva gran arma.

Ansietat i llàgrimes

Kontaveit ha apujat la intensitat dels seus cops per recuperar la situació, però aquest risc li ha acabat costant un nou ‘break’ i el primer set que Muguruza s’ha apuntat amb un globus que ni ella havia vist que entrava i queia sobre la línia. Un cop dur per a l’estoniana, que s’asseia a la seva cadira amb llàgrimes als ulls. La pressió de jugar la seva primera gran final li estava passant factura.

Kontaveit no trobava la tranquil·litat demostrada en tot el torneig per imposar els seus cops. El tennis que l’havia portat a conquerir quatre tornejos seguits per guanyar-se l’últim bitllet a Guadalajara amb 32 victòries consecutives. No es treia els nervis (ha comès 22 errors, 4 dobles faltes i només 6 cops guanyadors en tot el partit) tot i que, al segon set, aquesta ansietat ha canviat de bàndol quan Muguruza ha deixat escapar un ‘break point’ que l’hauria col·locat amb 4-2 d’avantatge.

Colofó

Notícies relacionades

Kontaviet ha salvat la situació i això l’ha impulsat a fer ella el primer ‘break’ al seu favor, després d’1 hora i 24 minuts de partit, per col·locar-se amb 5-3 i servei en el seu poder per igualar el set. Ha estat un miratge. Els nervis han tornat al seu costat. Muguruza no ho ha desaprofitat i ja no ha deixat escapar la seva gran ocasió per guanyar els últims tres jocs seguits i el títol de mestra quan Kontaveit ha disparat la seva última dreta a la xarxa.

Acabats de fer els 28 anys, l’octubre passat, Muguruza ha conquerit un altre gran títol cinc anys després de guanyar els Grand Slams de Roland. Garros (2016) i Wimbledon (2017). El desè títol de la seva carrera i el tercer d’aquest any després d’imposar-se a Doha i Chicago.