TENNIS

Nadal estrena ‘Construyendo Campeones’, una docusèrie sobre la seva Acadèmia de Manacor

El documental constarà de quatre episodis, que es podran veure a partir d’aquest divendres a Amazon Prime Video i Movistar+

Nadal estrena ‘Construyendo Campeones’, una docusèrie sobre la seva Acadèmia de Manacor

RN Academy

3
Es llegeix en minuts

Amb tan sols cinc anys d’història, la Rafa Nadal Academy by Movistar ja ha aconseguit coronar joves tennistes com Daniel Rincón, recent campió de l’US Open júnior i un dels protagonistes de ‘Construyendo Campeones’, un documental de quatre capítols que s’estrenarà aquest divendres 17 de setembre a les plataformes de Prime Video i Movistar+.

Nadal ha obert les portes del seu centre de formació de nous talents perquè l’espectador pugui sentir de primera mà com és el dia a dia a les instal·lacions de Manacor.

«Tinc molt clar que apuntaré el meu fill aquí», apunta Roger Federer en el documental, en el qual parla de Nadal com una de les persones que més l’han inspirat durant la seva carrera. El suís, que també suma 20 Grand Slams com el manacorí (i com Djokovic), va acudir a la inauguració d’aquest projecte creat el 2016.

La Rafa Nadal Academy, que ja ha propulsat tennistes ATP com Jaume Munar o el número 10 del rànquing, Casper Ruud, va néixer amb l’objectiu essencial d’educar a través de l’esport mitjançant programes acadèmics que incideixen en el desenvolupament humà i la formació integral dels joves jugadors que acudeixen allà des de tot arreu del planeta.

El projecte combina l’ensenyament esportiu d’alt rendiment i la docència escolar a fi de formar-los com a tennistes i persones, seguint així els valors del mateix Rafa com el companyerisme, la humilitat i la importància de ser agraït amb els altres, pilars en la presentació d’aquest matí del llargmetratge.

La docusèrie s’estrenarà a Prime Video a més de 240 països i comptarà amb testimonis de les persones que treballen amb Rafa tirant endavant aquest ambiciós centre esportiu. El director de tennis de l’Acadèmia, el seu oncle Toni Nadal, l’exnúmero 1 del món Carlos Moyá o Carlos Costa (Top 10 de l’ATP i membre del Board de l’Acadèmia) seran alguns dels personatges que desglossaran els principals aspectes d’aquesta metodologia d’entrenament, amb consells físics i mentals decisius en el creixement del jugador.

Centres mèdics, nutricionistes, preparadors físics o psicòlegs són alguns dels professionals encarregats del desenvolupament adequat d’aquests alumnes, que amb sacrifici i esforç tenen el somni d’arribar a les gestes del balear. «M’il·lusiona veure joves lluitant pels seus somnis i que em diguin que en el futur volen ser com jo», diu Rafa.

Tots intervindran també en els vuit capítols d’un podcast sobre la Rafa Nadal Academy by Movistar que s’estrenarà a la plataforma Audible. El contingut radiofònic anirà destinat a cobrir el detall de les converses més explícites, i no tant en la tecnificació dels joves. De manera addicional, Movistar+ estrenarà aquest contingut a través de #Vamos, canal exclusiu multiesport de la plataforma, amb el primer capítol de la docusèrie el pròxim divendres per a tota la seva base de clients, i estrenarà els capítols successius cada divendres des d’aquesta data, i quedaran també disponibles per al consum sota demanda.

Notícies relacionades

«És una gran satisfacció personal. Són cinc anys des de la inauguració però molts més de treball previ. Espero que tota la gent que passi per aquí s’emporti un bon record, un gran aprenentatge i una millor experiència», ha comentat Nadal en la presentació de la docusèrie, al qual s’ha vist sense crosses però amb una lleugera coixesa. «Estic bé. M’agradaria estar millor però tinc ganes de superar-ho i afrontar els següents reptes que se’m presenten», va apuntar després de sotmetre’s recentment a un tractament al seu peu esquerre.

«El tennis és un esport de derrotes. Cal aprendre a conviure-hi i només alguns ho entenen, mentalment és difícil d’acceptar», alliçona Rafa durant l’acte. «Vull que es reflecteixi la nostra manera de treballar, formar els joves i arribar a la gent d’una manera més directa», va concloure com a resposta a quines expectatives té amb el llançament d’aquest producte audiovisual, del qual espera «que sigui bo per a Manacor, i per a tot el món».