Open de Tennis dels EUA

Medvédev arruïna la proesa de Djokovic

  • El rus de 25 anys i número dos del món guanya a Nova York el seu primer gran amb un triple 6-4

  • El serbi es queda sense el seu Grand Slam i es manté empatat a 20 amb Nadal i Federer

Medvédev arruïna la proesa de Djokovic
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Tot estava a punt per escriure l’històric capítol. L’organització de l’Obert dels Estats Units s’havia esforçat perquè des de l’inici del torneig estigués a Flushing Meadows Rod Laver, l’home a qui Novak Djokovic podia prendre el testimoni en una gesta monumental: el Grand Slam, els quatre grans en un any, que l’australià va aconseguir per última vegada el 1969. Si el serbi, número u del món, conquistava el seu quart títol novaiorquès s’anotaria, a més, el seu gran número 21, un més que Roger Federer i Rafael Nadal. La proesa era allà, a un pas. Daniïl Medvédev l’hi va arruïnar.

Notícies relacionades

Oblidant o potser venjant-se de la final d’Austràlia, en què Djokovic el va esclafar, el número dos mundial va ser qui aquesta vegada va colpejar sense pietat la bèstia. En només dues hores i quart i tres sets, amb un triple 6-4, el moscovita de 25 anys, amb una fam voraç pel seu primer gran quedava, a la seva tercera final, finalment satisfet.

Medvédev ja l’havia avisat després de guanyar la seva semifinal a Felix Auger-Aliassime. «Donaré tot el que em queda, i em queda molt». Va ser, sens dubte, més que suficient per vèncer un Djokovic que es va desdibuixar.