US Open

Djokovic, sobre Medvédev: «Ho ha fet tot bé a la pista i és un gran campió»

«No he tingut oportunitat de capgirar el partit», va reconèixer el serbi

Djokovic, sobre Medvédev: «Ho ha fet tot bé a la pista i és un gran campió»
4
Es llegeix en minuts

El serbi Novak Djokovic, primer favorit, que va perdre aquest diumenge la final de l’Obert dels Estats Units per 4-6, 4-6 i 4-6 davant el rus Daniïl Medvédev, segon cap de sèrie, va reconèixer que la derrota seria molt difícil d’assimilar per tot el que estava en joc, convertir-se en el tercer jugador que completés cicle de Grand Slam.

«És molt dur d’assumir, amb emocions a flor de pell per tot el que hi havia en joc, però alhora al final del dia ets un professional i entens que els partits els pots guanyar i o perdre», va declarar Djokovic en roda de premsa al final del partit. «Malgrat la derrota, mai oblidaré la manera com els aficionats m’han recolzat perquè pogués aconseguir la victòria. Han sigut els que m’han mantingut en la lluita i han tocat el meu cor».

Djokovic, que tenia l’objectiu d’unir-se als llegendaris, el nord-americà Don Budge i l’australià Rod Laver, dues vegades, l’última el 1969, que van aconseguir el cicle complet de Grand Slam, va dir que va arribar a la final amb tots els elements per guanyar, però al final a la pista el millor va ser Medvédev.

«S’ha merescut la victòria, ha jugat un gran tennis. Ho ha fet tot bé a la pista i és un gran campió», va admetre Djokovic. «Ha sortit amb una gran mentalitat guanyadora que ha demostrat en cada punt que disputat, amb una estratègia i execució perfectes, mentre que les meves cames no han donat per respondre-li, tot i que ho he intentat i he donat el millor de mi».

A més, va reconèixer que el seu servei tampoc va estar bé i davant un rival com Medvédev, que resta segur i potent des del fons de la pista, va quedar sense opcions.

«Crec que ha sigut un d’aquests partits en què el rival ho té tot a favor, tant amb el joc com mentalment, com ha demostrat en el tercer set, que l’ha començat devastador amb punts que ha guanyat molt fàcilment, perquè el meu servei no era bo», va valorar Djokovic. «Tot i que ja tenia dos sets de desavantatge, com a la final de París, davant Stefanos Tsitsipas, aquesta vegada la meva sensació a la pista no era la mateixa, ni he tingut oportunitat de capgirar el partit».

Però Djokovic va insistir que tot el mèrit és per a Medvédev a qui felicitava per la mentalitat de guanyador que va presentar i per com va afrontar el partit, sense fer cap tipus de concessió.

«Sens cap dubte, ha sigut el millor jugador a la pista en tots els aspectes», va remarcar el número u del món. «És cert que no he fet el meu millor tennis, però repeteixo, al final del dia es tracta d’esport, en el qual unes vegades guanyes i d’altres perds. Aquest cop m’ha tocat la derrota, que sens dubte és molt dura, i Medvédev ha estat brillant».

Sobre la manera com li podria afectar la derrota de cara al futur, va dir que no esperava que tingués cap repercussió.

«Continuaré lluitant per aconseguir més Grand Slams, representar el meu país i veure com la nova generació s’integra cada vegada més dins de l’esport del tennis», va avançar Djokovic. «El que és clar és que el tennis mundial està en bones mans amb l’arribada dels nous talents, tot i que encara hi som els veterans, que podem oferir una transició ordenada, perquè crec que encara podem oferir coses bones dins i fora de la pista».

Djokovic va dir que l’objectiu final de tots és que l’esport del tennis pugui atraure més aficionats arreu del món i pensa que van pel bon camí.

«L’esport està més viu que mai, amb clares oportunitats als joves valors perquè puguin desenvolupar-se, mentre que en l’alt nivell no hi ha problema, però crec que hem de fer més col·lectivament per superar aspectes que han de ser millorables», va assenyalar Djokovic.

El número u del món, guanyador aquest any a l’Obert d’Austràlia, Roland Garros i Wimbledon, va reconèixer que havia sigut una temporada molt exigent durant sis mesos en què ha hagut de fer front també a la competició olímpica de Tòquio 2020, a més de jugar amb l’equip de la Copa Davis del seu país.

«Potser tot s’ha ajuntat en aquest partit, però haver guanyat tres Grand Slams és molt important i me’n sento molt orgullós, tot i que al final no pogués aconseguir el títol de Grand Slam», va valorar Djokovic. «El meu equip també ha fet un gran treball».

Notícies relacionades

També va recordar que en tennis has de girar full ràpidament si vols avançar, i més després d’haver-ho donat tot durant les dues últimes setmanes tant físicament com emocionalment, tot i que al final no hagi sigut el desitjat.

«Arribaran coses noves, reptes, i sobretot aprendre de derrotes com la que he encaixat aquest diumenge», va destacar Djokovic. «El missatge a treure és que he d’aprendre’n i tornar a la competició més fort que mai, mantenir-me en la lluita, motivat, sentir amor per l’esport, disfrutar a la pista i alleujat que la lluita per un gran objectiu ja ha acabat».