OBERT DELS EUA

Djokovic es deixa un set davant Rune i Barty supera la primera ronda

  • El tennista serbi va estar més estrany de l’habitual i va guanyar cedint la segona mànega el jove danès Rune (6-1, 5-7, 6-2 i 6-1)

  • La número 1 WTA, Ashleigh Barty, va derrotar Zvonareva per 6-1, 7-6 (7) i Sorribes també avança

Djokovic es deixa un set davant Rune i Barty supera la primera ronda

AFP

3
Es llegeix en minuts

Novak Djokovic ha posat aquesta matinada la primera pedra per conquerir el Golden Slam que tant desitja. El serbi va començar la seva etapa en l’Obert dels Estats Units amb un esforç extra inesperat davant el jove danès Holder Rune, de 18 anys, que va tenir rampes després de la pallissa física que suposa jugar contra el número 1 del món. ‘Nole’ va cedir en el ‘tie-break’ del segon set, i va haver de resoldre el partit a quatre mànegues contra la seva expectativa.

El premiat tennista de 34 anys, que pretén arribar als 21 Grand Slams i superar Federer i Nadal, va haver de dedicar dues hores i 15 minuts a imposar-se per 6-1, 5-7, 6-2 i 6-1 a Holger Vitus Nodskov Rune, número 145 del món, que va arribar al quadro principal a través de la fase de classificació.

Djokovic va començar ràpid davant el danès i va guanyar el primer set 6-1 en 26 minuts. Però el jove tennista danès va trencar el servei a ‘Nole’ i es va posar amb parcial de 3-0 en el segon set. Tot i que el primer cap de sèrie va reaccionar i es va posar de nou en el set, al final no va poder forçar el desempat que buscava i el va perdre 5-7.

A Djokovic no li agradava el que estava passant a la pista central Arthur Ashe i, immediatament, va començar a assegurar el seu servei i a intercanviar cops per superar en totes les facetes de joc Rune, que almenys va tenir l’honor d’haver guanyat un set al número u del món.

«No ha sigut la millor de les meves actuacions. He començat nerviós i també he notat la falta de partits. M’he trobat una mica rovellat», va admetre el serbi, que no ha perdut en la primera ronda d’un ‘major’ des d’Austràlia. El rival de Djokovic en la segona ronda serà un altre jove, l’holandès Tallon Griekspoor que va vèncer per 2-6, 7-6 (3), 4-6, 6-4 i 7-5 Jan-Lennard Struff.

Zverev continua en forma

‘Saixa’ Zverev, actual campió olímpic, va obrir amb una victòria còmoda de només una hora i 40 minuts per derrotar per 6-4, 7-5, 6-2 el veterà nord-americà Sam Querrey. El triomf és el dotzè consecutiu que aconsegueix Zverev des dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i és un dels tres jugadors amb quatre títols aquesta temporada.

El tennista alemany ja va derrotar Djokovic en les semifinals de Tòquio i es vol confirmar com una de les estrelles del rànquing ATP, en què actualment és quart. El rival de Zverev en la segona ronda serà el català Albert Ramos, que va haver de disputar cinc sets abans d’imposar-se per 6-1, 5-7, 5-7, 7-5 i 6-4 al francès Lucas Pouille.

Barty i Sorribes avancen

Dins de la competició femenina, tot va transcórrer amb normalitat, sense cap sorpresa, i va destacar el clar triomf d’Ashleigh Barty, número u del món i favorita del torneig, que va derrotar la veterana russa Vera Zvonareva per 6-1, 7-6 (7) en el seu primer partit del US Open en dos anys.

Notícies relacionades

L’australiana de 25 anys, campiona a Wimbledon, es va saltar el de l’any passat a causa de la pandèmia. En el seu primer partit va superar una petita pausa en el segon set i va guanyar en un desempat elèctric per enfortir les seves sensacions en pista dura. Barty va acabar amb 31 cops guanyadors, incloent-hi 11 serveis directes.

També va superar aquesta fase l’espanyola Sara Sorribes, número 41 de la WTA, que va vèncer en els 64ns de final per 6-2 i 7(7)- 6(3) Karolina Muchova, tennista txeca, número 24 de la WTA i cap de sèrie número 22. El partit va durar dues hores i vint-i-quatre minuts, per la qual cosa Sorribes arribarà amb rodatge al duel que l’enfrontarà a la coreana Su-Wei Hsieh.