GUANYADORA DE WIMBLEDON I TRIPLE MEDALLISTA OLÍMPICA

Conchita entra al Saló de la Fama del Tennis

«És fantàstic contemplar la història d’aquest esport i compartir-la amb tots ells», diu la tennista aragonesa al visitar el museu de Newport

Conchita entra al Saló de la Fama del Tennis

Tennis Hall of Fame

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’extennista espanyola Conchita Martínez entrarà aquest diumenge al Saló de la Fama del Tennis Internacional, amb seu a Newport (EUA), la màxima distinció que atorga aquest esport i que reconeix la importància dels assoliments aconseguits i les contribucions fetes per transformar la història del tennis.

Conchita va ser escollida per formar part d’aquest Saló de la Fama l’any passat, igual que el croat Goran Ivanisevic, però la pandèmia va obligar a cancel·lar la cerimònia del 2020. Els dos guanyadors de Wimbledon compartiran cerimònia aquest dissabte (18.00 hores a la costa est dels EUA) amb els nous membres escollits aquest any, l’entrenador Dennis Van der Meer, ja mort, i les integrants de l’anomenat ’Original 9’, pioneres en el tennis professional femení i que van inspirar la igualtat als esports i a la societat: Peaches Bartkowicz, Rosie Casals, Julie Heldman, Billie Jean King, Kristy Pigeon, Nancy Richey, Valerie Ziegenfuss, Judy Tegart Dalton i Kerry Melville Reid. 

Notícies relacionades

Conchita va arribar a ser número 2 del món i va guanyar el torneig de Wimbledon el 1994 derrotant a la final Martina Navratilova per ser la primera espanyola en triomfar al torneig londinenc, una cosa que només ha aconseguit després precisament la seva pupil·la, Garbiñe Muguruza. A més, al llarg de 18 anys de carrera va arribar a dues finals més de Grand Slam (Àustria 1998 i Roland Garros 2000), va aixecar 33 títols (només per darrere de Rafael Nadal en el tennis espanyol), es va penjar tres medalles olímpiques en dobles a tres Jocs diferents i va conquerir cinc Copes Federació. També va ser capitana d’aquest equip, així com del de Copa Davis.

«Hem estat esperant tot un any i ser finalment aquí amb tota la meva família i els meus amics és un moment molt especial», va dir l’exjugadora aragonesa aquest divendres, durant la seva visita al museu de Newport. «És fantàstic contemplar la història del tennis i compartir-la amb tots ells».