LA FINAL FEMENINA

Barty es corona com a nova reina de Wimbledon

La número 1 derrota a la final la txeca Pliskova per 6-3, 6-7 (3) i 6-3

Barty es corona com a nova reina de Wimbledon

Barty besa el plato de campeona de Wimbledon.

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Deu anys després d’haver guanyat el títol júnior de Wimbledon, Ashleigh Barty ha tornat a celebrar la victòria que més havia somiat des que va començar a jugar a tennis. Poder aixecar el plat daurat de campiona del torneig i convertir-se en la primera australiana que ho aconsegueix després del seu compatriota Evonne Goolagong el 1980.

El seu somni es va fer realitat al vèncer la txeca Karolina Pliskova per 6-3, 6-7 (3) i 6-3. Barty va començar intractable. Va guanyar els 12 primers punts i només va cedir un punt per avançar-se 4-0, davant Pliskova. La tennista txeca corria d’un costat a l’altre de la central sense trobar la fórmula de parar la ratxa.

Pliskova ho va aconseguir després de 15 minuts per apuntar-se el seu primer joc al trencar el servei de Barty (4-1) i es va acostar fins al 5-3 al marcador, però la número 1 del món no li va donar moltes més opcions per apuntar-se la primera màniga en 29 minuts.

Moments complicats

En el segon set Barty va prendre avantatge amb un altre ‘break’ (2-1), però Pliskova ja era una altra. La tennista txeca va igualar el marcador (3-3) per avançar-se 5-4. L’australiana va aconseguir arrabassar el servei de la txeca (6-5) i amb el servei en el seu poder va tenir a les seves mans el partit.

Notícies relacionades

La pressió li va jugar una mala passada. Pliskova li va fer el ‘break’ per forçar el ‘tie-break’ que va acabar emportant-se per 7-4, després d’una doble falta de l’australiana.

En el set decisiu Barty va tornar a prendre avantatge amb una ruptura de sacada ben aviat (2-0) que li va permetre avançar-se fins al 5-2. Pliskova va anar a remolc sense poder recuperar aquest ‘break’ que, finalment, li va costar el partit.

Temes:

Wimbledon