ASPIRANTS AL TÍTOL

Barty, Kerber, Sabalenka i Pliskova presenten la seva candidatura a Wimbledon

  • Les semifinals enfrontaran aquest dijous l’australiana davant l’alemanya, única campiona de Wimbledon, i la bielorussa amb la txeca per una plaça de finalista

Barty, Kerber, Sabalenka i Pliskova presenten la seva candidatura a Wimbledon

Barty, Kerber, Sabalenka y Pliskova.

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ashleigh Barty contra Angelique Kerber i Aryna Sabalenka davant Karolina Pliskova es jugaran aquest dijous les dues places per a la final de Wimbledon i la possibilitat de succeir en el palmarès Simona Halep, última campiona el 2019, que no ha pogut defensar el títol per una lesió.

 Sabalenka, tan poderosa de cops com agressiva, s’ha classificat per a les semifinals d’un Grand Slam per primera vegada al vèncer la tunisiana Ons Jabeur, botxí de Garbiñe Muguruza, per 6-4 i 6-3.

La tennista bielorussa, de 23 anys i número 4 mundial, s’enfrontarà a Pliskova (13) que, als seus 29 anys, arriba per primera vegada a les semifinals a Wimbledon, després de desfer-se aquest dimarts de la suïssa Viktorija Golubic (66 mundial) per un doble 6-2.

 Barty, actual número 1 mundial, que es va imposar en el derbi australià a Ajla Tomljanovic (75) per 6-1 i 6-3, i presentarà la seva candidatura a un títol que va guanyar fa 10 anys com a júnior, davant Kerber (28) i campiona de Wimbledon el 2018, que ha derrotat la txeca Karolina Muchova, botxí de Paula Badosa a vuitens, per 6-2 i 6-3.

Semifinalistes, sense repetició

Les quatre candidates al títol a Wimbledon no havien arribat a aquesta mateixa ronda en cap de les semifinals dels anteriors Grand Slams de la temporada. A Austràlia la campiona va ser Naomi Osaka, la finalista Jennifer Brady i les semifinalistes Serena Williams i Karolina Muchova; mentre que a Roland Garros, Barbora Kejcikova va guanyar el títol, Anastasia Pavlyuchenkova va jugar la final i Maria Sakkari i Tamara Zidansk les semifinals.

 Medvedev, eliminat

En l’únic partit dels vuitens del torneig masculí que havia sigut suspès dilluns per la pluja, el polonès Hubert Hukacz ha donat la sorpresa al remuntar el rus Daniil Medvedev (2 mundial) i apuntar-se la victòria per 3-6, 7-6 (2), 3-6, 6-3 i 6-3, en un partit que s’ha reprès a la central, sota sostre per la pluja, com s’han disputat els quatre partits de quarts femenins.

 Hurkacz, que ha entrat a la central amb dos sets a un en contra i 4-3 al seu favor en el quart, ha aconseguit sortir com a vencedor i, per primera vegada a quarts d’un Grand Slam, el seu millor resultat des del Masters 1000 de Miami que va conquerir aquest any.

«Quan ets el número 2 del món, caure a Wimbledon o en qualsevol altre torneig de Grand Slam a vuitens és un resultat molt dolent», admetia Medvedev que, després de la derrota, li assegura a Novak Djokovic continuar sumant setmanes com a número 1 mundial, faci el que faci el serbi a Wimbledon.

 Hurkacz davant Federer

El tennista polonès (18 mundial) s’enfrontarà aquest dimecres a Roger Federer a la recerca d’una plaça per a semifinals. Tasca complicada davant el rei de Wimbledon, campió en vuit ocasions del torneig anglès. Serà la segona vegada que es creuin des que l’ex número 1 mundial (ara vuitè) el va derrotar a Indian Wells 2019 (6-4, 6-4).

Notícies relacionades

 Els altres quarts de final enfrontaran  Djokovic davant l’hongarès Marton Fucsovics (48 mundial), el canadenc Dennis Shapovalov (12) contra el rus Karen Khachanov (29) i l’italià Matteo Berrettini (9) davant el canadenc Felix Auger-Aliassime (19).

 

Temes:

Wimbledon