Tennis

Carla Suárez diu adeu a Wimbledon després de caure amb honors davant la número u

Carla Suárez diu adeu a Wimbledon després de caure amb honors davant la número u

Facundo Arrizabalaga / Efe

2
Es llegeix en minuts

Carla Suárez va dir adeu de forma definitiva al torneig de Wimbledon després de caure aquest dimarts amb la número u del món, l’australiana Asleigh Barty, no sense abans haver presentat batalla i haver arrencat un set a una de les grans favorites (6-1, 6-7 (1), 6-1).

La sortida de la pista central de Suárez va ser un moment inoblidable que, malgrat la derrota, passarà a la galeria de records de la canària. El públic, dret, li va tributar una tancada ovació a la qual també es va unir, a punt de plorar, la mateixa Barty.

Saludant amb la mà els espectadors, la tennista canària, que no competia des del Roland Garros passat (on també va ser eliminada en primera ronda), es va acomiadar així de l’herba londinenca, on es queda amb els vuitens de final, als quals va arribar tres vegades, com a millor resultat.

Aturada per la pluja

Des del sorteig, Suárez sabia que li resultaria complicat avançar de ronda a Wimbledon, però això no va aturar per força la tennista espanyola, que va tornar a les pistes a París després d’haver superat un limfoma de Hodgkin.

El partit, que va haver de ser aturat durant vint minuts en el primer set per la pluja, va ser dominat d’inici per Barty, que va portar a col·lació el seu potent servei, amb el qual va aconseguir fins a 13 punts directes al llarg del xoc.

No obstant, quan l’australiana servia per guanyar el partit a la segona mànega, va aparèixer el caràcter indòmit de Suárez per trencar la número u i portar el set al joc de desempat, on es va imposar com un rodet, deixant en només un punt el seu rival.

Malgrat tot, a la mànega definitiva Barty no va deixar més marge a la sorpresa i l’hi va adjudicar amb claredat, sense gairebé deixar cap escletxa a l’esperança per a Suárez.

Notícies relacionades

«És una campiona genuïna. Se la trobarà molt a faltar», va dir l’australiana sobre la seva adversària en les seves declaracions després d’emportar-se el partit.

Era tan sols la segona vegada que l’espanyola jugava a la central de Wimbledon. La primera vegada es va enfrontar a una llegenda de la gespa londinenca com Venus Williams.