EL TORNEIG DE ROLAND GARROS

Djokovic passa d’estar grogui a fer un recital

  • El número 1, que estava entre l’espasa i la paret al perdre els dos primers sets contra Musetti, va acabar capgirant el marcador sense cedir un joc abans que l’italià es retirés del partit.

Djokovic passa d’estar grogui a fer un recital
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Roland Garros continua donant cops inesperats. L’últim l’han protagonitzat Novak Djokovic i Lorenzo Musetti en el partit de vuitens de final que els enfrontava i que va començar amb el número 1 mundial entre l’espasa i la paret al cedir els dos primers sets i va acabar, tres hores i 8 minuts després, amb la retirada del jove tennista italià després de perdre els dos sets següents i marxar de la pista en el tercer amb el marcador 6-7 (9), 6-7 (2), 6-0, 6-0 i 4-0. 

Pocs es creien l’inici del partit protagonitzat per Djokovic contra el talent italià que, en 2 hores i 20 minuts, va posar al número 1 mundial entre l’espasa i la paret, ja que li va arrabassar els dos primers sets en el ‘tie-break’. El serbi estava desconegut. Es movia per la pista sense convicció, lent, i encadenava errors no forçats (35).

12 jocs seguits

Djokovic, acalorat, amb gest de preocupació, marxava als vestidors per trobar solucions a la seva ‘pájara’. I a la tornada a la pista el canvi va ser espectacular. Si algú li va donar una poció màgica, la va aprofitar. Sense gorra, més actiu i concentrat, el número 1 mundial va imposar la seva condició de forma implacable a la tornada guanyant 12 jocs seguits abans que Musetti llancés la tovallola.

El tennista serbi es va apuntar el tercer set en 24 minuts i sense cedir un joc. Va repetir el mateix resultat i va millorar la tornada ràpida a la Phlippe Chatrier en 21 minuts, amb quatre jocs en blanc (16 punts seguits) per tancar el quart cedint únicament 4 punts a Musetti.

L’italià estava noquejat. No sabia què havia passat i, després de demanar atenció mèdica, es va retirar del partit amb 4-0 en contra.

Notícies relacionades

Dimecres Djokovic serà de nou a la central i una altra vegada contra un tennista italià, Matteo Berretini que, després de la retirada de Roger Federer l’espera sense haver-se desgastat. 

Només quedarà aquest partit per jugar al gran xoc amb Rafael Nadal a les semifinals de Roland Garros, si el mallorquí guanya un altre talent italià, Jannik Sinner, aquest dilluns i, el dimecres l’argentí Diego Schwartzman, que s’ha classificat per als quarts després de vèncer l’alemany Jean Lenard Struff per 7-6 (11-9), 6-4, i 7-5.