VICTÒRIES DE NÚMEROS 1

Djokovic i Federer imposen la seva llei a Roland Garros

  • El número 1 mundial es mostra molt pràctic davant Cuevas mentre que el suís passa un bon examen davant Cilic.

Djokovic i Federer imposen la seva llei a Roland Garros
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Només 2 hores i 5 minuts ha necessitat Novak Djokovic per classificar-se per en la tercera ronda de Roland Garros al vèncer l’uruguaià Pablo Cuevas per 6-3, 6-2 i 6-4. A Roger Federer, que ha començat a jugar gairebé a la mateixa hora que el serbi, li ha costat una mica més desfer-se del croat Marin Cilic per 6-2, 2-6, 7-6 (7-4) i 6-2.

El número 1 mundial no volia sorpreses davant un rival especialista en terra que al seu dia va arribar a ser ‘top 20’ però que ara és el número 92 mundial. El tennista serbi el coneixia perfectament, tot i que mai abans s’havien enfrontat. Cuevas l’ha sorprès fent el primer ‘break’ (2-1), però Djokovic ha respost immediatament per trencar el servei de l’uruguaià en dues ocasions (2-2 i 5-3) i emportar-se el primer set.

Directe, sòlid des del fons, molt segur amb el servei i especialment concentrat, el tennista serbi ha portat sempre el comandament del partit des d’aquest moment. Només ha tingut un moment d’enuig i s’ha queixat d’un grup de joves que el molestaven quan treia. Es va queixar a l’àrbitre i els va llançar una mirada desafiadora. Però el partit va transcórrer sense incidents.

Evitar el desgast

Malgrat la bona voluntat i la seva mà tennística, Cuevas no va tenir les armes per molestar Djokovic. I quan l’uruguaià es va acostar al marcador al tercer set, Djokovic va prémer l’accelerador per elevar el seu nivell, certificar la seva victòria i evitar una pèrdua d’energia, sempre Imprescindible per arribar lluny en un Grand Slam. El seu pròxim rival serà el lituà Rikardas Berankis (93 mundial).

«Pablo és un especialista en terra. Té potència de cops. He estat molt atent i m’he sentit bé a la pista. Concentrat en el servei i molt atent al joc», ha valorat Djokovic al final del partit, després de classificar-se per 16a vegada en la tercera ronda de Roland Garros.

Procés de recuperació

Tampoc volia sorpreses Roger Federer, que està en un procés de recuperació després de més d’un any sense jugar. L’ex número 1 només porta de moment cinc partits aquesta temporada i afronta Roland Garros amb la intenció d’agafar ritme de cara als seus reptes que estan fixats a Wimbledon i els Jocs Olímpics de Tòquio.

Enfrontar-se al croat Marin Cilic era una bona prova per conèixer el seu estat i ha sortit convençut de la Phlippe Chatrier convençut que va pel bon camí.

Notícies relacionades

Cilic, tot i que no estava en el seu millor nivell quan es va enfrontar a Federer a les finals de Wimbledon 2017 i Austràlia 2018, l’ha obligat a pujar el seu nivell de joc quan el partit s’ha complicat una mica. En el primer set, Federer ha desarborat Cilic amb cops màgics que han aixecat al públic, ansiós de tornar a veure el campió.

El tennista serbi (47 mundial), que només havia guanyat a Federer en una ocasió en 10 enfrontaments anteriors, a les semifinals de l’Open dels Estats Units quan va guanyar el seu únic Grand Eslam, ha igualat el marcador en el segon set i ha forçat el ‘tie-break’ en el tercer. Però Federer ha resolt la situació gràcies al seu gran nivell de servei (16 ‘aces’ i 75% de punts amb la primera sacada) per acabar amb una exhibició en la quarta mànega.