FINAL DE CAMPIONS

Nadal conquereix la desena a Roma i contra Djokovic

  • El tennista mallorquí tanca una gran setmana imposant-se al seu rival més directe per desafiar-lo a Roland Garros d’aquí dues setmanes.

Nadal conquereix la desena a Roma i contra Djokovic
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal ja té també la desena a Roma i ho ha aconseguit contra el seu etern rival Novak Djokovic que ha derrotat per 7-5, 1-6 i 6-xxx. A dues setmanes de començar Roland Garros el 13 vegades campió a París sembla que arriba preparat per buscar el seu 21è Grand Slam.

Després de més de 15 anys, des que es van enfrontar per primera vegada el 2006 a Roland Garros, els enfrontaments entre Nadal i Djokovic són un clàssic. A Roma es tornaven a veure les cares per 57a vegada al circuit i la sisena al Foro Italico on s’enfrontaven per setena vegada i on es repartien fins aquest diumenge, 14 títols (9 el mallorquí i 5 el serbi). La igualtat estava cantada.

Una hora i 15 minuts ha necessitat Nadal per decantar el primer set cap a ell. El número 1 mundial arribava al partit després d’una jornada maratoniana amb dos partits i 4 hores i 56 minuts en pista per arribar a la final.

El mallorquí estava molt més fresc, però a la pista no s’ha notat la diferència. Djokovic ha fet el primer ‘break’ i a cada joc s’ha entregat. Ni un sol en blanc han tingut cap dels dos tennistes, però Nadal ha aconseguit fer el ‘contra break’ al següent joc i mantenir la igualtat fins a fer el segon (6-5) i apuntar-se el set al següent joc.

Caiguda i queixes

Nadal i Djokovic coneixen fil per randa la reacció del seu rival a cada moment. On li enviarà el revés creuat, quan li farà una deixada o quan buscarà el punt guanyador. La baralla estava sobre la pista però sobretot al cap dels dos.

Com sempre en els seus enfrontaments era una qüestió mental. Qui millor estigués en aquest aspecte tenia tots els trumfos. I Nadal ho ha estat a la primera mànega. Malgrat el seu enuig per una caiguda (la segona del torneig) a l’ensopegar amb una línia. «Ens matarem al final», s’ha queixat al jutge de cadira per l’estat de la línia de plàstic i enganxada al terra amb claus.

Djokovic es queixava d’altres coses al seu equip quan ha cedit el joc que li ha costat el set. El serbi no estava satisfet amb el seu joc i el seu servei no l’ajudava (quatre dobles faltes i 62% d’efectivitat amb el seu primer servei), a més d’11 errors no forçats.

Reacció de Djokovic

Notícies relacionades

Però Djokovic no és dels que es rendeix i, menys, a les batalles amb el seu ‘vell’ amic Nadal. Són les que l’inspiren. El número 1 ha ajustat els seus tirs i ha millorat la seva efectivitat amb el servei (73%) per aconseguir el ‘break’ (3-1) i un segon (5-1) per descol·locar Nadal que perdia l’ordre del seu joc, la posició a la pista cometent errors que no feia al principi. Masses.

La igualtat tornava al marcador. Djokovic i Nadal la van mantenir fins al 2-2. El número 1 va disposar de dues boles de ‘break’ per desfer-la. No ho va aconseguir i, Nadal, al següent sí que va fer el ‘break’ amb un joc en blanc i avançar-se, amb el seu servei, 5-2. La porta estava oberta al Foro Italico. I Nadal no ho va desaprofitar per sortir per desena vegada victoriós a Roma i sumar la 28a victòria sobre Djokovic i igualar el serbi amb 36 títols de Masters 1.000.

Swiatek regna a Roma amb un doble 6-0 a Pliskova