BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Nadal torna a patir per passar als quarts de final

  • L’11 vegades campió del torneig torna a patir per guanyar a Nishikori i accedir als quarts de final

Nadal torna a patir per passar als quarts de final
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Després de l’ensurt de l’estrena semblava que Rafael Nadal ho tindria fàcil per entrar als quarts de final del Barcelona Open Banc Sabadell. En mitja hora ja havia guanyat el primer set, sense cedir ni un joc, però tot es va enredar abans d’imposar-se per 6-0, 2-6 i 6-2.

L’11 vegades campió del torneig segueix sense treure’s els dubtes que arrossega des que va ser eliminat per Andrey Rublev als quarts de final de Montecarlo. Nadal va començar contundent davant un rival a qui havia guanyat 11 dels 13 partits en què s’havien enfrontat anteriorment, entre els quals la final del 2016 a Barcelona, en què el mallorquí es va imposar per 6-4 i 7-5.

Bucle de mal joc

Nishikori, campió del torneig el 2014 i el 2015, classificat ara al 39 mundial, és lluny de la forma d’aquella època. El tennista japonès no va aconseguir guanyar un primer joc fins passats 49 minuts de partit. Però a partir d’aquell moment la situació es va capgirar. Nishikori va començar a fallar menys, al contrari de Nadal que va entrar en un bucle negatiu per cedir el segon set. El seu rostre de preocupació alertava de la situació a la llotja del seu equip.

Notícies relacionades

Nadal va començar el tercer set salvant un 0-4 al primer joc i un quart ‘break point’ al tercer per salvar el seu servei fins que va poder fer el ‘break’ (3-1) i disposar de dos ‘break points’ per al 5-1 que no va confirmar. Nishikori va mantenir la lluita i fins i tot li va tornar a posar la por al cos amb un ‘break point’ per al 4-3 que se li va escapar i Nadal ja no va perdre l’ocasió de trencar una altra vegada el servei del japonès i guanyar finalment el partit.

Aquest divendres Nadal s’enfrontarà al britànic Cameron Norrie, que es va imposar per 6-0, 3-5 i retirada al belga David Goffin. .