UN CAMPIÓ KO

Rublev fa fora Nadal de Montecarlo

  • El tennista rus ha eliminat l’11 vegades campió del torneig en els quarts de final després d’una batalla de 2 hores i 32 minuts en la qual s’ha imposat per 6-2, 4-6 i 6-2.

Rublev fa fora Nadal de Montecarlo
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ni Noval Djokovic, ni tampoc Rafael Nadal seran aquest cap de setmana a les semifinals del Masters 1.000 de Montecarlo. Si el número 1 mundial se’n va anar inesperadament del Country Club, aquest divendres ho ha fet el tennista mallorquí, 11 vegades campió del torneig, en una batalla davant el rus Andrey Rublev que l’ha fet fora del torneig amb contundència per 6-2, 4-6 i 6-2.

Rublev era la primera prova real per a Nadal a Montecarlo. Ni Federico Delbonis, que venia de la prèvia, ni Grigor Dimitrov, que gairebé ni va jugar, van ser rivals per trobar les millors sensacions. El tennista rus arribava a Montecarlo després d’un inici de temporada amb 20 victòries i el títol a Rotterdam, després d’haver fet el gran salt el 2020 quan va guanyar cinc títols.

El tennista rus, vuitè mundial, ha començat trencant d’entrada la sacada de Nadal i malgrat que el mallorquí ha aconseguit igualar el marcatge (2-2), després ha cedit quatre jocs seguits i el set en 38 minuts, sumant errors i cinc dobles faltes, una cosa inhabitual en ell.

A la segona mànega, de nou, Rublev ha arrabassat la sacada de Nadal, per quarta vegada amb la sisena doble falta, davant la desesperació del número 3 mundial que cridava enfadat, també inhabitual en Nadal.

Setge rus

«¿Què fas?», es deia en català Nadal amb el marcador en contra d’1-3. A l’altre costat de la xarxa, Rublev, sí que sabia el que feia. La seva dreta era un martell que colpejava a un costat i a l’altre, una vegada i una altra, la defensa de Nadal, que no trobava la manera de sortir del setge del tennista rus.

Nadal s’ha salvat d’una nova ruptura després d’un joc que ha durat més de 10 minuts i en el qual Rublev ha tingut tres boles de ‘break’ per apuntar el 4-1. Se li va escapar, igual que el 5-2.

Notícies relacionades

«Decisió, va», animava Moyà a Nadal. I es va aferrar a la lluita. Després d’1 hora i 42 minuts va aconseguir el seu primer ‘break’ (4-4) i dos jocs després s’apuntava el set. Tot tornava a començar, però Rublev no estava disposat a deixar escapar la seva oportunitat. El rus va trencar d’entrada (1-0), Nadal va igualar (1-1), però Rublev encara va prémer més l’accelerador per prendre un avantatge ja inabastable i va guanyar quatre jocs seguits (5-1) per tancar el seu pas a les semifinals en 2 hores i 32 minuts.

Rublev es va guanyar la victòria per enfrontar-se dissabte al noruec Casper Ruud, que hores abans havia eliminat el campió de l’any anterior, l’italià Fabio Fognini (6-4, 6-3).

Temes:

Rafa Nadal