TENNIS

Carreño i Munar disputaran la final de l’Open d’Andalusia

El tennista asturià ha derrotat Ramos mentre que el mallorquí s’ha imposat al jove Alcaraz

Carreño i Munar disputaran la final de l’Open d’Andalusia
1
Es llegeix en minuts

Pablo Carreño i Jaume Munar es disputaran aquest diumenge el títol al primer Open d’Andalusia que es disputa a Puente Romano (Marbella). El tennista asturià, número 15 mundial, s’ha imposat al català Albert Ramos per 6-1, 3-6 i 7-6 (7-5) mentre que el tennista mallorquí jugarà la seva primera final al circuit ATP a l’imposar-se al jove murcià, de 17 anys, Carlos Alcaraz per 7-6 (7-4) i 6-4.

Els quatre tennistes espanyols havien arribat a un rècord al copar les semifinals d’un torneig ATP per primera vegada des del 2004 que van aconseguir a València, Juan Carlos Ferrero, Fernando Verdasco, Albert Martin i Albert Montañés.

Per Carreño el pas a la final li permetrà optar al seu cinquè títol al circuit després de guanyar Chengdu (2019), Estoril (2017) i Moscou i Winston Salem (2016). El tennista asutrià, de 29 anys i primer cap de sèrie del torneig, ha hagut de batallar durant 2 hores i 11 minuts, abans de poder desfer-se d’un estireganyós Ramos que, després de cedir amb facilitat el primer set, li ha plantat un dur pols que s’ha decidit al ‘tie-break’.

Notícies relacionades

També ha sigut una gran batalla l’altra semifinal que enfrontava Munar i Alcaraz, dos dels tennistes més prometedors del tennis espanyol. El tennista mallorquí, de 23 anys i 95 mundial, s’ha guanyat el dret a disputar a Marbella la seva primera final ATP. Un objectiu que també perseguia Alcaraz, 133 mundial, que jugava el torneig amb una invitació de l’organització i que havia igualat el dia anterior el rècord de precocitat d’un tennista en arribar a les semifinals d’un torneig ATP, després que Alexander Zverev, també amb 17 anys, ho aconseguís el 2014, al torneig d’Hamburg.

Alcaraz, amb un tennis agressiu i molt valent, no ha cedit la victòria fins a l’últim moment, en un duel molt igualat que, per petits detalls s’ha decantat del costat de Munar.