VICTÒRIA CONTUNDENT

Medvedev, llançat a la final d’Austràlia

  • El tennista rus derrota en tres sets el grec Tsitsipas (6-4, 6-2, 7-5) i lluitarà pel títol contra Djokovic.

  • «La pressió serà per a Novak, ell té més coses a perdre», ha dit Medvedev després de la victòria.

Medvedev, llançat a la final d’Austràlia
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La final de l’Obert d’Austràlia està servida. Novak Djokovic, actual campió, número 1 mundial i vuit vegades campió a Melbourne, s’enfrontarà diumenge (09.30 h, Eurosport) a Daniil Medvedev, número 4 mundial i el tennista més en ratxa amb 20 victòries seguides des del novembre passat. El tennista rus jugarà la seva segona final de Grand Slam després de derrotar el grec Stefanos Tsitsipas en tres sets per 6-4, 6-2 i 7-5.

Djokovic, que esperava conèixer el seu rival veient la semifinal per televisió i «menjant crispetes», ha d’afinar molt el seu joc si vol acabar amb la ratxa victoriosa de Medvedev i conquerir el novè títol a Melbourne i el 18è Grand Slam de la seva carrera.

Medvedev s’ha mostrat implacable davant el botxí de Rafael Nadal, en quarts de final. El tennista rus ha imposat un ritme trepidant al partit per guanyar els dos primers sets, en poc més d’una hora i cedint només 6 jocs.

Moment delicat

Tot semblava decidit amb un avantatge en el tercer set de 3-1 per a Medvedev, que ha tingut dues boles de ‘break’ per col·locar el 4-1 que semblava definitiu. Però Tsitsipas ha reaccionat, animat pel nombrós públic grec a les grades, per salvar la situació i capgirar el marcador fins a un 5-4 al seu favor.

Medvedev es veia desbordat, els seus cops no tenien l’efectivitat inicial. Però ha reaccionat ràpid per salvar el moment, guanyar els tres jocs seguits per obrir la porta de la final. La segona que jugarà el tennista rus després de perdre a l’Obert dels Estats Units contra Nadal, en un espectacular duel a cinc sets.

Pressió a Djokovic

Notícies relacionades

L’experiència d’aquesta final a Nova York el 2019 li servirà per enfrontar-se Djokovic. «Espero que m’ajudi», li ha dit a la pista en l’entrevista que li ha fet l’ex número 1 mundial el nord-americà Jim Courier. El tennista rus s’ha mostrat confiat en les seves opcions, tot i que ha passat tota la pressió al número 1 mundial. «Novak té moltes més coses a perdre que jo. Ell té la pressió, com Nadal i Federer, pel que estan lluitant, jo estic jugant pels meus rècords», ha dit.

Uns rècords que ja comencen a ser importants. Medvedev porta quatre títols consecutius des que va guanyar el Masters 1.000 de París, la Copa Masters a Londres –on es va imposar a Djokovic– i aquest any l’ATP Cup amb Rússia. Si guanya el títol superarà Nadal a la segona plaça mundial.