PRIMERA SEMIFINAL

Djokovic defensarà el seu títol de campió a Austràlia

  • El número 1 mundial buscarà el novè títol a Melbourne després de desfer-se del sorprenent tennista rus, Aslan Karatsev.

Djokovic defensarà el seu títol de campió a Austràlia
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Novak Djokovic no ha deixat escapar l’ocasió d’accedir a la final de l’Obert d’Austràlia per optar al novè títol i el 18è Grand Slam del seu palmarès per acostar-se als 20 grans títols que tenen Rafael Nadal i Roger Federer, eliminat i absent, respectivament a Melbourne,

Aslan Karatsev, revelació del torneig, número 114è mundial i que havia accedit a les semifinals des de la fase prèvia, no ha pogut donar més sorpreses contra el número 1 mundial al caure derrotat per 6-3, 6-4 i 6-2.

El tennista rus, de 27 anys, desconegut per al gran públic habitual de tornejos de segona divisió del circuit ATP, ha demostrat perquè abans havia eliminat l’argentí Diego Schwartzman (9è del món), el canadenc Felix Auger-Aliassime (19è) i el búlgar Grigor Dimitrov (21è).

Moments complicats Djokovic s’ha trobat davant un rival que no havia vist jugar mai. Un tennista fort físicament, en un moment dolç de joc, de poderosos cops, imaginatiu i valent, que li ha plantat cara, quan s’ha adaptat a la Rod Laver Arena, de nou amb espectadors a les grades després de cinc dies de confinament per un rebrot de Covid a Melbourne.

El tennista rus ha aconseguit fer ‘break’ a Djokovic en el segon set per primera vegada amb 5-2 d’avantatge per al número 1 mundial. Karatsev ha escurçat distàncies fins el 5-4 amb un gran joc, que ha animat els 7.000 aficionats que estaven a la pista i que ha forçat el límit a Djokovic, fins que ha aconseguit guanyar el set.

Aquest segon set ha sigut el moment més complicat que ha tingut Djokovic i l’ha celebrat amb un crit després d’aconseguir-lo. Karatsev estava pressionant molt. Després, en la tercera mànega el tennista rus ja ha abaixat els braços i Djokovic ha tancat el partit en 1 hora i 55 minuts.

«Menjant crispetes»

Notícies relacionades

«Estic immensament content de tornar a la final. No ha sigut fàcil. Espero ara tenir un temps de descans per recuperar energies», ha valorat Djokovic, que, dies abans, després de salvar un dramàtic partit contra Taylor Fritz al lesionar-se als abdominals, fins i tot va dir que «si no estigués jugant un Grand Slam hauria abandonat».

El seu rival pel títol sortirà del partit que enfrontarà aquest divendres Daniil Medvedev i Stefanos Tsitsipas (09.30 hores a Espanya, Eurosport). «Els veuré menjant crispetes», ha fet broma Djokovic, que ha destacat «el gran partit que va fer Stefanos contra Rafa» i el moment espectacular de forma en què està Medvedev, que «ho ha guanyat tot des del mes de novembre. París-Bercy, el Màster, i la Copa ATP».