LA RECUPERACIÓ D’UN NÚMERO 1

Federer confirma el seu retorn després de l’Obert d’Austràlia

  • L’exnúmero 1 del món tornarà a les pista en el torneig de Doha el pròxim mes de març.

  • El tennista suís, de 39 anys, s’ha passat 13 mesos fora de les pistes després de dues operacions de genoll.

Federer confirma el seu retorn després de l’Obert d’Austràlia
1
Es llegeix en minuts

Als 39 anys, Roger Federer ha anunciat aquest dimarts a la ràdio suïssa SRF que tornarà al circuit per disputar el torneig de Doha (8 a 13 de març), després de més de 13 mesos del seu últim partit oficial, precisament en les semifinals de l’Obert d’Austràlia de l’any passat, que va perdre davant Novak Djokovic.

L’actual número 5 mundial, que en aquest llarg període s’ha operat en dues ocasions del genoll, s’ha mostrat confiat en la seva tornada a les pistes «desitjant celebrar victòries». El tennista suís ha triat el torneig de Doha perquè «preferia reaparèixer en un torneig petit, per no estar tant sota el focus i perquè la pressió és menor».

Preparat per jugar

Preparat per jugarFederer ha confessat que durant el seu període de baixa ha estat més pendent que mai dels resultats dels tornejos disputats. «És una cosa que normalment no faig si no estic jugant», ha admès. El tennista suís ha guanyat en tres ocasions: 2005, 2006 i 2011.

Després de vuit mesos de l’última operació, Federer ha explicat que està preparat per jugar. «Tot i que no estic al 100%, no estic lluny. Soc capaç de córrer, jugar sets d’entrenament i no he tingut cap contratemps, així que tot és molt positiu».

Notícies relacionades

En la seva entrevista a la ràdio suïssa SRF, Federer ha explicat que els seus objectius de l’any se centraran en Wimbledon, els Jocs Olímpics de Tòquio i l’Obert dels Estats Units.

La retirada definitiva

A punt de complir els 40 anys (8 d’agost), Federer no ha volgut parlar si aquesta serà la seva última temporada. «El meu cos és el que decidirà el futur», ha explicat, i que no seguirà en el circuit «tant sí com no». L’exnúmero 1 que Nadal podria superar amb 21 Grand Slam, si el mallorquí guanya l’Obert d’Austràlia, ha insistit que no vol hipotecar la seva vida. «També m’agradaria esquiar, caminar, jugar a bàsquet i... començar a jugar a l’hoquei sobre gel», ha fet broma.

Temes:

Roger Federer