EFECTES DEL CORONAVIRUS

Malestar per l’aïllament total de 72 tennistes a Austràlia

Les autoritats australianes han confinat 72 tennistes a les seves habitacions, sense que en puguin sortir.

Djokovic demana en una carta un tracte preferent per als jugadors que no han donat positiu.

El primer ministre de l’estat de Victòria nega la petició del número 1. «El virus és igual per a tothom», diu.

Malestar per l’aïllament total de 72 tennistes a Austràlia
4
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Un total de 72 tennistes que han de participar a l’Open d’Austràlia es troben en quarantena i aïllats a les seves habitacions a Melbourne després que en tres dels 17 vols xàrter programats per viatjar des de Los Angeles, Dubai i Doha es detectessin cinc passatgers positius de Covid.

Tots els jugadors, els seus entrenadors i les 256 persones que viatjaven en aquests vols han sigut confinats als tres hotels previstos per l’organització del primer Grand Slam de l’any i se’ls ha prohibit qualsevol contacte durant els 14 dies de quarantena que hauran de passar a la bombolla preparada a Melbourne per rebre més de 1.200 persones acreditades per a l’Open d’Austràlia, que començarà el 8 de febrer.

Alguns dels tennistes afectats per aquesta mesura tan estricta s’han mostrat molestos per una situació que els impedirà disposar de les cinc hores diàries d’entrenament a les instal·lacions de Melbourne Park, com a la resta de jugadors. Molts dels afectats han exposat les seves crítiques a les xarxes socials i han publicat vídeos en què se’ls veia entrenar a les seves habitacions.

Carta del número 1

Novak Djokovic, que va viatjar a Adelaida en un vol en què no s’ha identificat cap cas i que per tant està autoritzat per entrenar, diumenge va enviar una carta de queixa als organitzadors del torneig en què demanava la igualtat en el tracte per als entrenaments si els afectats donaven negatiu en els PCR que diàriament se’ls fa a tots.

El primer ministre de l’estat de Victòria, Daniel Andrews, va rebutjar la petició del número 1 mundial, afirmant que les autoritats no revertiran les mesures implementades. «No hi haurà un tractament especial. El virus no tracta ningú de manera especial i, per tant, nosaltres tampoc», va dir.

Una de les queixes que s’ha viralitzat aquests dies ha sigut la de la tennista kazakh Yulia Putintseva, que dissabte a la nit va publicar un vídeo d’un ratolí dins de la seva habitació on compleix la quarantena, així com entrenant pilotejant contra la porta de l’armari de la seva habitació.

«Aquí passaré els meus 14 dies de quarantena sol», ha dit a Instagram el tennista espanyol Carlos Alcaraz al mostrar en un vídeo la seva habitació. Com ell, el seu entrenador Juan Carlos Ferrero també està en la mateixa situació, igual que el també jugador Mario Vilella i la tennista catalana Paula Badosa. «Moviment egoista»

Carlos AlcarazJuan Carlos FerreroMario VilellaPaula Badosa. «Moviment egoista»La carta de Djokovic, que es troba en una bombolla exclusiva a Adelaida juntament amb el seu equip i familiars, al costat de Rafael Nadal, Dominic Thiem i les tennistes Simona Halep, Naomi Osaka i Serena Williams, amb l’excusa de jugar una exhibició el dia 29 de gener, ha sigut criticada pel tennista australià Sam Groth en un article al diari ‘The Herald Sun’ en què assenyala la seva petició com «un moviment egoista per guanyar popularitat entre els tennistes».

Aquest estiu Djokovic va fundar l’associació de jugadors (PPTA) en què es comprometia a defensar els interessos de tots per igual. Molts d’ells s’han sorprès que el tennista serbi no sigui a la bombolla de Melbourne com la resta.

 «¿Ho diu de debò?», es pregunta Groth que recorda les crítiques que ja va rebre Djokovic quan va organitzar l’Adria Tour aquest estiu a Sèrbia en què diversos jugadors, inclòs ell, van donar positiu de Covid-19.

.«Suggerir que els jugadors haurien de fer una quarantena més curta no només és ridícul, sinó que és un insult per als australians que ho han hagut de suportar», escriu el tennista australià. «¿Què va pensar que passaria? ¿Que Dan Andrews (el primer ministre de Victòria) diria ‘és clar, Novak, el que vulguis’?.

909 morts

Notícies relacionades

L’arribada dels tennistes i la bombolla muntada a Melbourne per als jugadors ja han provocat moltes reaccions a Austràlia, i alguns es pregunten per què més de mil jugadors i el seu seguici han pogut volar per participar en els tornejos previstos al febrer mentre desenes de milers d’australians segueixen encallats a l’estranger. El govern australià va tancar les fronteres internacionals al març i limita el nombre dels seus ciutadans autoritzats a ingressar el país cada setmana.

Austràlia ha informat d’un total de més de 28.600 infeccions per coronavirus i unes 909 morts des que va començar la pandèmia, amb tancaments de fronteres i sistemes de seguiment ràpids que ajuden a mantenir unes xifres relativament baixes.