Tennis

Federer renuncia a jugar a Austràlia

L’ex número 1 mundial no vol precipitar el seu retorn a les pistes després dels seus problemes al genoll dret.

El tennista suís centra la seva tornada a Wimbledon i els Jocs Olímpics de Tòquio.

federer

federer / GLYN KIRK (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Finalment, Roger Federer no reapareixerà a l’Open d’Austràlia. L’ex número 1 mundial, que havia mantingut el suspens sobre la seva participació en el primer Grand Slam de la temporada (del 8 al 21 de febrer), ha decidit no viatjar a Melbourne segons ha confirmat el seu mànager Tony Godsyk a l’agència Associated Press.

El tennista suís, de 39 anys, fa un parell de setmanes que havia començat a entrenar-se a la pista a Dubai després d’una doble operació al genoll dret que li ha impedit jugar tota la temporada 2020 des que va perdre el seu últim partit, precisament a Melbourne, en les semifinals de l’Open d’Austràlia davant Novak Djokovic.

L’ex número 1 mundial, encara va disputar una exhibició al costat de Rafael Nadal, per recaptar fons per a la seva fundació després a Ciutat del Cap, davant més de 50.000 aficionats.

«Roger ha decidit no jugar l’Open d’Austràlia del 2021. Ha progressat molt en els últims mesos amb el genoll i la forma física. No obstant, després de consultar amb el seu equip, va decidir que el millor per a ell a llarg termini és tornar al tennis competitiu després de l’Open d’Austràlia», va dir Godsick en un comunicat.

La decisió de retardar la seva tornada a les pistes es va produir després de consultar amb els seus entrenadors, Severin Luthi i Ivan Ljubicic, i el preparador físic, Pierre Paganini. Objetius del 2021

Severin LuthiIvan LjubicicPierre PaganiniFederer es va sotmetre a cirurgia artroscòpica al genoll dret després de l’exhibició de Ciutat del Cap i mesos més tard va tornar a ser intervingut al mateix genoll per millorar la mobilitat, aprofitant la suspensió del circuit tennístic per la pandèmia del coronavirus.

Notícies relacionades

La intenció de Federer per tornar a la competició s’ha fixat ara en els tornejos de Rotterdam i Dubai, previstos per després de la gira australiana.

El tennista suís, actual número 5 mundial i sis vegades campió a Melbourne, té com a principal objectiu de la temporada 2021 el torneig de Wimbledon, que mai s’ha perdut des del seu debut el 1999, i els Jocs Olímpics de Tòquio, en què aspira a la medalla d’or que falta en el seu palmarès.