Debut del campió

Nadal s'exhibeix en la seva reaparició a Roma

El número 2 mudial s'imposa a Carreño en poc més d'una hora i cedint només un parell de jocs

zentauroepp54959063 tennis   atp masters 1000   italian open   foro italico  rom200916195312

zentauroepp54959063 tennis atp masters 1000 italian open foro italico rom200916195312 / CLIVE BRUNSKILL

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Mascareta groga amb la silueta seva fent un 'drive', raqueta pintada per a l'ocasió i sabatilles de color negre amb el seu emblema a un costat i el del golfista Tiger Woods a l'altre, Rafael Nadal ha trepitjat la central del Fòrum Itàlic. Després de 198 dies  ha tornat al circuit per aconseguir la seva primera victòria des que va guanyar el títol ja fa gairebé set mesos a l'Open d'Acapulco. L'actual número 2 mundial i campió del Masters 1.000 de Roma ha iniciat la defensa del seu títol imposant-se a Pablo Carreño por 6-1 i 6-1.

Nadal no semblava que hagués estat aturat tant temps. En 1 hora i 12 minuts ha resolt el seu debut davant un amic i company que arribava després d'haver assolit les semifinals de l'Open dels Estats Units però sense gairebé adaptació al terra, el canvi d'horari i les obligacions de protocol per la pandèmia del coronavirus.

Vuelve Rafa @RafaelNadal #IBI20pic.twitter.com/hhvwqDJcsS— ATP Tour en Español (@ATPTour_ES) September 16, 2020

Carreño li ha aguantat el pols els dos primers jocs que han durat gairebé un quart d'hora, però després, quan el número 2 mundial li ha fet el 'break' (3-1), ja no ha pogut aguantar el ritme que li imposava Nadal, que s'ha apuntat la mànega en 35 minuts i cedint només un joc. 

Dos minuts més ha durat la segona mànega en un partit sense públic a les grades, però en la qual s'han assegut jugadors i tècnics presents a Roma per veure la reaparició de Nadal. No ha decebut. 

«Un partit fantàstic»

El tennista ha donat una exhibició de joc a la central en la qual ha guanyat ja nou títols i busca el desè.  És una altra vegada el gran favorit i ho ha demostrat amb les seves ganes de tennis després de la llarga aturada que el circuit arrossega des de mitjans de març.

«Ha sigut un partit sincerament fantàstic, no podia demanar més. Un bon començament», ha valorat Nadal , que ha explicat que va estar dos mesos sense tocar una raqueta i que després va començar a entrenar en ciment però va passar a fer-ho a terra. «Vaig haver de tornar poc a poc per evitar lesions. Vaig intentar fer les coses de la millor manera per tornar quan em sentís preparat».

Nadal va preferir no jugar la gira americana a Cincinnati i l' Open dels Estats Units per preservar el seu físic de cara a l'únic gran objectiu que té aquesta temporada, que és aixecar l'11 d'octubre la Copa dels Mosqueters per tretzena vegada i igualar els 20 Grand Slams de Roger Federer.

«No penso en el Roland Garros, no sabem que passarà amb la pandèmia, ara el meu cap està centrat en Roma», havia dit fa un parell de dies abans de debutar.  Nadal s'enfrontarà aquest divendres al vencedor del partit que han de disputar el canadenc Milos Raonic i el serbi Dusan Lajovic.

En la mateixa jornada  ha debutat també en el torneig Novak Djokovic que s'ha imposat a l'italià  Salvatore Caruso (87 mundial) per 6-3 i 6-2. El número 1 mundial ha tornat a la competició després de ser eliminat de l' Open dels Estats Units per haver fet un cop de pilota a una jutge de línia en el partit que l'enfrontava a Carreño. 

Djokovic,

com Nadal, s'ha mostrat molt còmode en el seu retorn a la pista i també fora, després de l'incident de Nova York. «Mai ho oblidaré, semre quedarà en la meva memòria», ha valorat el tennista serbi, que també ha aprofitat l'oportunitat per explicar que mai s'havia plantejat enfrontar-se a l'ATP quan va decidir liderar la nova associació de tennistes professionals PTPA.

»Ningú va dir que volíem boicotejar o separar-nos de l'ATP. Volem treballar junts i que les dones també entrin en l'associació», va explicar  Djokovic , que té previst reunir-se amb Nadal quan s'acabi la competició de Roma «per parlar del tema». El tennista mallorquí i Roger Federer es van mostrar  crítics amb aquesta nova associació i van advertir que ara «eren moments per mantenir-se units».

Notícies relacionades

La gran sorpresa del dia  al Fòrum Itàlic ha sigut l'eliminació del grec Stefanos Tsitsipas, tercer cap de sèrie, derrotat per la promesa italiana de 18 anys Jannik Siner (81 mundial) per 6-1, 6-7 (9-11) i 6-2.

En el torneig femení aquest dijous Garbiñe Muguruza buscarà un lloc en els quarts de final davant la jove nord-americana de 16 anys Coco Gauff. La tennista hispano-veneçolana va debutar en el Fòrum Itàlic, on va guanyar la també estatunidenca Sloane Stephens a qui es va imposar dimarts per un doble 6-3.