Suspensió obligada

El coronavirus impedeix als millors tennistes espanyols jugar a Lleida

El torneig català es jugarà a les pistes del CTM Vall d'Hebron i les entrades es posaran dilluns a la venda

Sydney (Australia), 10/01/2020.- Roberto Bautista Agut of Spain in action against Kimmer Coppejans of Belgium during their quarter final match on day 8 of the ATP Cup tennis tournament at Ken Rosewall Arena in Sydney, New South Wales, Australia, 10 January 2020. (Tenis, Bélgica, España) EFE/EPA/CRAIG GOLDING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Sydney (Australia), 10/01/2020.- Roberto Bautista Agut of Spain in action against Kimmer Coppejans of Belgium during their quarter final match on day 8 of the ATP Cup tennis tournament at Ken Rosewall Arena in Sydney, New South Wales, Australia, 10 January 2020. (Tenis, Bélgica, España) EFE/EPA/CRAIG GOLDING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT / CRAIG GOLDING (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

El Club Tennis Lleida havia de donar el tret de sortida del tennis professional espanyol, amb la celebració del primer torneig de la Lliga Mapfre del 10 al 12 de juliol, però la competició ha hagut de ser suspesa perquè la Generalitat de Catalunya ha decretat el confinament de la comarca del Segrià, inclosa la ciutat de Lleida, per l’augment dels casos de coronavirus.

Roberto Bautista (número 12 mundial), Pablo Carreño (25), Albert Ramos (41), Pablo Andújar (53), Alejandro Davidovich (97) i Roberto Carballés (99) eren els jugadors que havien de participar en el torneig del club català, que aquest any celebra el seu centenari.

«Es tracta d’una força major. En aquests casos la salut és el primer i no hi havia alternativa, amb la comarca confinada. Per responsabilitat, no podem seguir endavant», ha valorat, Josep Lluis Solans, president del CT Lleida. 

A Lleida s’iniciava la gira espanyola, posada en marxa per la Federació Espanyola de Tennis abans de la reobertura del circuit ATP el pròxim dia 10 d’agost a Washington. Els altres dos tornejos previstos han de disputar-se a València (17 a 19 de juliol) i Avilés (24-26 de juliol).  La Federació Espanyola també organitza paral·lelament un circuit femení, que ha de començar a Platja d’Aro el pròxim 15 de juliol.

Bautista, a Kitzbuhel

Notícies relacionades

El torneig català, finalment, es disputarà en les dates previstes del 10 al 12 de juliol al Centre Municipal de Tennis Vall d’Hebron de Barcelona, segons ha anunciat aquest dissabte la Federació Catalana de Tennis. Aquest mateix dilluns es posaran les entrades per al públic a la venda. La capacitat màxima de la pista central, en què es disputaran els partits, ha quedat reduïda a 1.500 localitats de les 3.000 possibles. Inicialment els jugadors que participaran seran els mateixos que havien anunciat la presència a Lleida, tot i que sembla que Bautista serà baixa. 

Abans de conèixer-se la suspensió del torneig de Lleida, e s’havia compromès amb l’austríac Dominic Thiem (número 3 mundial) per participar en l’exhibició que se celebrarà del 7 a l’11 de juliol a Kitzbuhel. Bautista ocuparà una de les places que han deixat vacants Borna Coric Grigor Dimitrov, que van donar positiu per coronavirus recentment a l’Adria Tour organitzat per Novak Djokovic.