Tennis

L'Open d'Austràlia del 2021 es prepara per jugar a porta tancada

Els organitzadors del Grand Slam estudien diversos escenaris per disputar el torneig davant de l'evolució del coronavirus

djokovic-australia

djokovic-australia

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Quan encara no se sap com acabarà la temporada 2020 per al tennis, interrompuda de moment tota l’activitat fins al 13 de juliol, suspès Wimbledon i a l’expectativa del que pugui succeir amb l’Open dels Estats Units i Roland Garros, així com la resta de tornejos, fins al final d’aquest any, els responsables de l’Open d’Austràlia ja estan valorant com afrontaran el torneig el 2021 segons sigui l’evolució de la pandèmia del Covid-19.

A falta de nou mesos s’està treballant en diferents escenaris com podria ser jugar el primer Grand Slam de la pròxima temporada a porta tancada i amb mesures excepcionals per als jugadors i entrenadors que es desplacin a Melbourne davant de quarantenes obligades per viatjar des dels seus països.

Suposant que a Austràlia s’hagués superat la plaga del coronavirus la pregunta és: ¿què passaria si la crisi no s’ha resolt en altres països d’on vindrien alguns jugadors?

 Craig Tiley, president de la Federació Australiana de Tennis i director de l’Open d’Austràlia, ha dit, en una nota oficial publicada aquests dimarts en els mitjans de comunicació australians, que es plantegen celebrar el torneig a porta tancada, si les autoritats governamentals prohibeixen reunions massives, i ha informat de les estrictes regles de confinament per a tots els jugadors estrangers, que podrien ser posats en quarantena durant un cert nombre de dies als hotels de Melbourne en els quals s’allotjarien.

«No sabem quines mesures s’utilitzaran actualment per contenir la propagació del virus encara hauran d’implementar-se a mitjà i llarg termini. Aquests són només dos dels molts escenaris que hem de considerar i hem d’estar preparats», ha valorat Tiley.

114 milions per a Wimbledon

L’Open d’Austràlia ha sigut l’únic Grand Slam que, de moment, s’ha pogut celebrar el 2020. El torneig va estar en perill de cancel·lar-se una setmana abans pel fum dels incendis que van arrasar Austràlia i la pol·lució de l’aire a l’estat de Victòria i la ciutat de Melbourne on es disputa el torneig.

La decisió de plans per jugar a nou mesos vista davant de la preocupació de la pandèmia que afecta el món pot semblar precipitada però els responsables de l’Open d’Austràlia busquen la manera d’evitar una suspensió que seria molt dura per a la seva economia. El torneig no té una assegurança contra aquesta possible adversitat que sí que ha permès a Wimbledon evitar el cop aquest any, que, segons ha revelat ‘The Times’, rebrà 100 milions de lliures (uns 114 milions d’euros) de l’assegurança contractada des de fa anys per l’organització.

Les perspectives que el tennis professional pugui tornar a posar-se en marxa aquesta temporada són poc clares davant la situació de la pandèmia tot i que la WTA i l’ATP estan treballant en la creació d’un calendari que permetés reprendre els diferents circuits a partir del 13 de juliol, tot i que aquesta opció continua sent molt complicada. L’opció d’haver de posar fi a la temporada està prenent força, i es dubta que l’Open dels EUA, que manté les seves dates, pugui obrir les portes el 31 de juliol com està previst.

El dubte d’Isner

Notícies relacionades

«Ara mateix tot són interrogants, no podem predir res i hi ha molta confusió, però em sembla que el tennis serà un dels últims esports a poder reprendre’s», ha dit el tennista nord-americà John Isner.

«Les mesures de seguretat sanitària han de ser màximes i el tennis exigeix el viatge de multitud de gent de molt diverses parts del món, per la qual cosa el risc de contagi és molt més gran. Estem dispersos per tot el món i potser una seu d’un torneig hagi superat el problema en un temps, però pot venir gent d’altres països on la situació sigui molt pitjor», va raonar el jugador, de 34 anys i número 21 mundial.

El Masters 1000 de Madrid es jugarà de forma virtual

El Mutua Madrid Open de tennis, previst de l’1 al 10 de maig i ajornat per la crisi sanitària del coronavirus, es ‘jugarà’ de forma virtual del 27 al 30 d’abril des dels domicilis dels jugadors per combatre els efectes de la pandèmia del Covid-19, segons han informat  els organitzadors.