tennis

Nadal, Federer i Djokovic envien un missatge d'ànim davant el coronavirus

MEX6091. ACAPULCO (MÉXICO), 25/02/2020.- El español Rafael Nadal celebra este martes tras ganar a su compatriota Pablo Andújar, durante un partido del Abierto Mexicano de Tenis celebrado en Acapulco, en el estado de Guerrero (México). EFE/David Guzmán

MEX6091. ACAPULCO (MÉXICO), 25/02/2020.- El español Rafael Nadal celebra este martes tras ganar a su compatriota Pablo Andújar, durante un partido del Abierto Mexicano de Tenis celebrado en Acapulco, en el estado de Guerrero (México). EFE/David Guzmán / David Guzmán (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rafael Nadal  ha enviat un missatge d'ànim a tot Espanya davant «uns temps molt complicats per a tothom» per culpa de la «terrible pandèmia» del coronavirus, mentre ha agraït el treball i sacrifici dels sanitaris i els cossos de seguretat i ha celebrat veure un «poble unit» per superar la greu situació.

El tennista, que s'havia traslladat a Manacor després de suspendre's el Masters 1.000 d' Indian Wells , no havia aparegut massa a les xarxes socials i únicament havia anunciat fa una setmana la decisió de confinar els alumnes de la seva acadèmia davant l'evolució de la pandèmia del coronavirus, que ha obligat el govern balear a tancar els seus ports i aeroports per intentar controlar i reduir el contagi del coronavirus. 

«En primer lloc volia disculpar-me perquè he estat bastant temps fora de les xarxes. Són uns temps molt complicats per a tothom, tota aquesta situació ens està sobrepassant i crec que tots ho estem portant de la millor manera possible des de casa», diu  Nadal  en un vídeo que va penjar  passades les 12 de la nit de dissabte.

Recolzament als afectats

«Vull enviar un missatge d'ànim a totes les famílies que estan patint, als infectats i especialment a tots els que han tingut amics i familiars que han mort a causa del coronavirus. És difícil dir res en aquests moments tan complicats. Com tothom, ho sentim molt i confiem que tirin endavant en aquests moments difícils i que sigui el més aviat possible», afirma  Nadal.

«També hi ha coses positives en aquests moments tan complicats. Estem demostrant ser un poble unit, moltes empreses estan sent solidàries i tots els ciutadans ens estem mostrant units dia rere dia, complint les normes que ens aconsellen des de Sanitat, quedar-nos a casa i fer tot el que hem de fer per acabar amb aquesta terrible pandèmia com més aviat millor», diu el tennista, que és a casa amb la seva família.

missatge de Federer

Roger Federer  també ha fet un breu comunicat públic en col·laboració amb el govern suís a les xarxes socials,  en què crida  els seus conciutadans a seguir els consells de les autoritats sanitàries del país. 

 “«Em rento les mans diverses vegades al dia i em quedo a casa. Més que mai, és molt important pensar en les persones grans i vulnerables. Mantinguem una distància de dos metres, no es donin la mà en aquest moment. L'hora és seriosa. Espero que tothom es prengui aquesta situació seriosament», explica en un breu vídeo en idioma való en resposta al ministre de l'Interior suís, que li va preguntar com estava fent front a l'epidèmia.

 

L'exnúmero u mundial ja estava de baixa del circuit abans que el coronavirus obligués a suspendre tots els campionats, almenys fins al 7 de juny, segons la decisió de l'ATP, la WTA i la Federació Internacional de Tennis.  Federer  es va retirar temporalment de les pistes després del passat Open d'Austràlia per sotmetre's a una intervenció de genoll.

Djokovic, amb la família

Notícies relacionades

Com Nadal i Federer,  Novak Djokovic  també ha sortit del seu silenci, per enviar un missatge a través de les xarxes socials amb una fotografia del tennista serbi amb la seva dona,  Jepena, i els seus fills  Stefan  i  Tara, en el seu retir després de l'aturada obligada pel coronavirus.

  «Tots som un.  Tots vivim al mateix món. Sisplau, tracta les persones i la natura com et tractaries a tu mateix. Déu beneeixi tothom. Serem més forts i estarem més units, n'estic segur», diu l'actual número u del món.