tennis cancel·lat

L'ATP paralitza el circuit de tennis durant sis setmanes

Nadal i Djokovic decideixen tornar a Europa després de la suspensió del Masters 1.000 de Miami, anunciada aquest dijous

djokovic

djokovic

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

El consell de jugadors de l’ATP ha decidit suspendre el circuit durant les pròximes sis setmanes pel coronavirus. Després de la cancel·lació del Masters 1.000 d’Indian Wells i les finals de la Copa Federació tampoc es disputarà el Masters 1.000 de Miami, que estava previst que comencés el 25 de març, i, aquest dijous, ha sigut anunciat pels organitzadors. «Als jugadors europeus els recomanaria que en un termini de 48 hores màxim tornessin a casa seva», ha dit en un tuit Novak Djokovic, número 1 mundial i president del consell de jugadors.  El tennis femení sembla que també prendrà la mateixa decisió en les pròximes hores.

Si la pandèmia del coronavirus ho permet, l’ATP es plantejava reobrir el circuit el 27 d’abril. Aquesta situació deixa suspès també el Masters 1.000 de Montecarlo i el Barcelona Open Banc Sabadell que s’havia de disputar la setmana anterior, del 20 al 26 d’abril.  L’ATP ha confirmat aquest dijous la cancel·lació del torneig català junt amb els tornejos de Houston i el Grand Prix Hassan al Marroc (6 al 12 d’abril) i l’Hungarian Open a Budapest (del 20 al 26 d’abril).

Si la pandèmia del coronavirus ho permet, la intenció de l’ATP és reprendre la seva activitat la setmana en què es disputen els tornejos d’Estoril i Munic (del 7 d’abril al 2 de maig) i, seguidament, els Masters 1.000 de Madrid  (del 3 al 10 de maig) i el de Roma (del 10 al 17 de maig) per preparar el camí de terra a Roland Garros (del 24 de maig al 7 de juny), sempre que s’hagi controlat el virus. 

L’ATP estudia ara l’opció de celebrar els tornejos d’Indian Wells i Miami, al setembre, després de l’Obert dels Estats Units i, així mateix, com afectarà als jugadors la suspensió dels tornejos a nivell dels punts per al rànquing ATP o, fins i tot, les seves pèrdues econòmiques davant de la impossibilitat de jugar tornejos. 

Nadal i Djokovic tornen a casa

Djokovic s’ha mostrat partidari de la suspensió dels tornejos d’acord amb la majoria de jugadors en la reunió que han mantingut amb el president de l’ATP, Andrea Gaudenzi, tot i que alguns jugadors demanaven la continuïtat dels tornejos, encara que fos a porta tancada. El número 1 mundial ha decidit tornar a Europa amb la resta del seu equip, després de la reunió. «Honestament no sé què és el que pot passar en aquestes circumstàncies i no sé si es jugarà algun altre torneig en els pròxims mesos, fins que això se solucioni», ha declarat en les xarxes socials, en les quals se’l veia amb tot el seu equip a l’interior d’un avió, ja de tornada a Europa. 

Igual que Djokovic, també Rafael Nadal ha optat per abandonar Indian Wells per tornar a Manacor (Mallorca)  i continuar entrenant-se a la seva acadèmia. El número dos del món prefereix esperar a prop de la seva família i tornar a casa a l’espera del que diguin els responsables del tennis i les autoritats sanitàries sobre la pandèmia del coronavirus. 

Paralitzat el tennis espanyol

La decisió de suspendre la temporada de l’NBA, comunicada aquest dimecres, i la prohibició del Govern dels Estats Units de tots els vols procedents d’Europa han accelerat la decisió de l’ATP, que s’hauria d’oficialitzar aquest dijous.

Notícies relacionades

D’altra banda, la Junta Directiva de la Federació Espanyola de Tennis (RFET) ha decidit suspendre tots els tornejos de tennis (inclosos tennis platja i tennis en cadira), nacionals i internacionals, i en totes les categories, que se celebren a Espanya fins al 5 d’abril. «En aquesta data es tornarà a analitzar la situació de l’alerta sanitària pel Covid-19 i s’actuarà en conseqüència tenint com a principal objectiu la salut de jugadors, aficionats i població en general», indica la federació en un comunicat.

 

Temes:

Coronavirus